eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Opća gimnazija

U školskoj godini 2022./2023. Srednja škola Ivanec upisuje 2 razredna odjela opće gimnazije, ukupno 40 učenika. Tim programom učenik dobiva kvalitetno znanje koje mu omogućuje uspješno polaganje državne mature i nastavak školovanja u svim područjima visokoškolskog obrazovanja.

Izborna nastava prilagođena je upotpunjavanju onih znanja koja su vezana uz informatiku u 2. razredu, a u 3. i 4. razredu uz informatiku, hrvatski jezik ili matematiku. Isto tako, učenje stranih jezika pojačava fakultativna nastava i stjecanje DSD – Njemačke jezične diplome uz izvođenje terenske nastave u inozemstvu, a nudimo i fakultative predmete Njemački, Engleski i Talijanski jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju, Financijsku pismenost, Financijsku matematiku i Psihologiju.

O uspješnosti govore brojna zapažena ostvarenja na županijskim i državnim natjecanjima, 100 % prolaznost na državnoj maturi i gotovo isto takav upis na željene fakultete. Također, škola svake godine dobiva mogućnost direktnog upisa određenog broja učenika na neke fakultete zbog uspješnosti studenata koji su pohađali i završili svoje srednjoškolsko obrazovanje u Srednjoj školi Ivanec.

 

Kako je naša škola projektno orijentirana, proveli smo projekt "HEUREKA - spoznajom do uspjeha". Cilj projekta je motivirati učenike za prirodoslovlje, matematiku i informatiku, što će u konačnici imati dugoročan pozitivan učinak na učenike i nastavnike u vidu njihovog cjeloživotnog obrazovanja. Iz tog su razloga u okviru projekta razvijeni novi atraktivni fakultativni predmeti Eksperimentalna fizika, Statistika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija koje će učenici moći odabrati u 2., 3. i 4. razredu. Više o projektu možete možete vidjeti ovdje

Što se tiče kriterija upisa, kod opće gimnazije boduju se zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta:

1. Hrvatski jezik

2. Matematika

3. prvi strani jezik

4. Povijest

5. Geografija

6. Biologija

Uz navedene predmetne ocjene, boduje se i opći uspjeh 5., 6., 7. i 8. razreda (prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale).

Na taj način moguće je ostvariti maksimalno 80 bodova. Za stjecanje dodatnih bodova (športska i druga natjecanja, itd.) pogledajte u Pravilnik o elementima i kriterijima (Upisi - Dokumenti). Za upis u smjer opće gimnazije neće se određivati bodovni prag.

Popis dokumentacije potrebne za upis:

  • Upisnica - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste
  • Obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti (u privitku) - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati obrazac kod kuće, dobit će ga u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja istog
  • Svjedodžbe 5., 6., 7. i 8. razreda (original ili kopije)

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika, upisnicu može dostaviti osobno ili elektroničkim putem na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (u prijavnom mailu je obavezno navesti kontakt broj mobitela roditelja i učenika).

Datumi zaprimanja upisnica i dokumenata koji su uvjet za upis u ljetnom upisnom roku ako se upisnica i ostali dokumenti dostavljaju osobno ili elektroničkim putem:

11.7.2022. (ponedjeljak) - od 12:00 do 15:00 sati

12.7.2022. (utorak) - od 08:00 do 14:00 sati

13.7.2022. (srijeda) - od 08:00 do 14:00 sati

U slučaju dostave dokumentacije elektroničkim putem, u privitku se nalazi i obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti kojega je također potrebno popuniti i dostaviti elektroničkim putem. 

Ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste.

 

Detalje oko izračuna bodova i sve ostale informacije o upisima možete vidjeti i na stranici upisi.hr.

logo upisi

 

Kalkulatoru bodova za upis učenika u srednju školu možete pristupiti ovdje.

upisi u srednje škole

           

U nastavku donosimo nastavni plan i program za sva četiri razreda opće gimnazije:

gimnazija

Back to top