eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Opća gimnazija

U školskoj godini 2023./2024. Srednja škola Ivanec upisuje 2 razredna odjela opće gimnazije, ukupno 40 učenika. Tim programom učenik dobiva kvalitetno znanje koje mu omogućuje uspješno polaganje državne mature i nastavak školovanja u svim područjima visokoškolskog obrazovanja.

Izborna nastava prilagođena je upotpunjavanju onih znanja koja su vezana uz informatiku u 2. razredu, a u 3. i 4. razredu uz informatiku, hrvatski jezik ili matematiku. Isto tako, učenje stranih jezika pojačava fakultativna nastava i stjecanje DSD – Njemačke jezične diplome uz izvođenje terenske nastave u inozemstvu, a nudimo i fakultative predmete Njemački, Engleski i Talijanski jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju, Statistiku, Financijsku pismenost, Financijsku matematiku, Istraživačku psihologiju i Primijenjenu psihologiju.

O uspješnosti govore brojna zapažena ostvarenja na županijskim i državnim natjecanjima, gotovo 100 % prolaznost na državnoj maturi i gotovo isto takav upis na željene fakultete. Naša se škola nalazi na popisu 30 najboljih gimnazija po rezultatima državne mature na razini države. Također, škola svake godine dobiva mogućnost direktnog upisa određenog broja učenika na neke fakultete zbog uspješnosti studenata koji su pohađali i završili svoje srednjoškolsko obrazovanje u Srednjoj školi Ivanec. 

 

Kako je naša škola projektno orijentirana, proveli smo projekt "HEUREKA - spoznajom do uspjeha". Cilj projekta je motivirati učenike za prirodoslovlje, matematiku i informatiku, što će u konačnici imati dugoročan pozitivan učinak na učenike i nastavnike u vidu njihovog cjeloživotnog obrazovanja. Iz tog su razloga u okviru projekta razvijeni novi atraktivni fakultativni predmeti Eksperimentalna fizika, Statistika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija koje će učenici moći odabrati u 2., 3. i 4. razredu. Više o projektu možete možete vidjeti ovdje.

gim1

 

Što se tiče kriterija upisa, kod opće gimnazije boduju se zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta:

1. Hrvatski jezik

2. Matematika

3. prvi strani jezik

4. Povijest

5. Geografija

6. Biologija

Uz navedene predmetne ocjene, boduje se i opći uspjeh 5., 6., 7. i 8. razreda (prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale).

Na taj način moguće je ostvariti maksimalno 80 bodova. Za stjecanje dodatnih bodova (športska i druga natjecanja, itd.) pogledajte u Pravilnik o elementima i kriterijima (Upisi - Dokumenti). Za upis u smjer opće gimnazije neće se određivati bodovni prag.

Popis dokumentacije potrebne za upis:

  • Upisnica - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste
  • Obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti (u privitku) - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati obrazac kod kuće, dobit će ga u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja istog

 

  • Ako učenik želi mijenjati prvi strani jezik koji je odabran u sustavu, mora svjedodžbama dokazati da je učio taj jezik barem 4 godine

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika, upisnicu može dostaviti osobno ili elektroničkim putem na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (u prijavnom mailu je obavezno navesti kontakt broj mobitela roditelja i učenika).

Datumi zaprimanja upisnica i dokumenata koji su uvjet za upis u ljetnom upisnom roku ako se upisnica i ostali dokumenti dostavljaju osobno ili elektroničkim putem:

11.7.2023. (utorak) - od 08:00 do 14:00 sati

12.7.2023. (srijeda) - od 08:00 do 14:00 sati

13.7.2023. (četvrtak) - od 08:00 do 14:00 sati

U slučaju dostave dokumentacije elektroničkim putem, u privitku se nalazi i obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti kojega je također potrebno popuniti i dostaviti elektroničkim putem. 

Ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste.

 

Detalje oko izračuna bodova i sve ostale informacije o upisima možete vidjeti i na stranici upisi.hr.

logo upisi

 

Kalkulatoru bodova za upis učenika u srednju školu možete pristupiti ovdje.

upisi u srednje škole

           

U nastavku donosimo nastavni plan i program za sva četiri razreda opće gimnazije:

gimnazija

Back to top