eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Prvi podatci o srednjoškolskom obrazovanju u Ivancu sežu u godinu 1930./31. kada se osniva Opća zanatsko-trgovačka škola. U imenik (razrednicu) bila su upisana 63 polaznika.

Slijedi razdoblje pod imenom Škola učenika u privredi pa 1972. g. integracija sa Školskim centrom za obrazovanje NGRM kadrova Varaždin, gdje je imala uglavnom pripremni stupanj obrazovanja, a u završnom stupnju samo za struku strojarstvo. Škola je u prvi razred mogla upisati sedam odjeljenja.

1982.g. školska zgrada doživljava velika oštećenja u potresu, nakon čega kreće izgradnja nove školske zgrade i adaptacija starog dijela. 10. rujna 1983. godine započela je nastava u novom objektu. U isto vrijeme škola dobiva odobrenje i za ekonomsku, matematičko-informatičku, tekstilnu i obućarsku struku.

1990-ih godina škola broji oko 600 učenika te se 1991./92. osamostaljuje i postaje srednja škola mješovitog tipa ili srednjoškolski centar te nosi naziv Srednja škola Ivanec s programima – gimnazija, ekonomska i industrijsko-obrtnička (prodavači, tekstil, strojarstvo) škola. 

Back to top