eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Šahovski turnir u okviru projekta „Šahovski kutak“

26.01.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

U okviru izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Srednje škole Ivanec u školskoj godini 2023./2024. provodi se projekt „Šahovski kutak“ financiran od Varaždinske županije temeljem prijave projekta na natječaj. Namjera projekta je promoviranje igre šaha i poticanje interesa za učenje šaha te postavljanje šahovskog kutka u prostoru škole.

U prosincu 2023. su za sve zainteresirane učenike SŠ Ivanec održane tri edukacije-radionice o šahu pod vodstvom šahista Željka Matkuna i Ladislava Havaša. Na edukacijama je sudjelovalo ukupno 35 učenika iz svih razrednih odjeljenja i smjerova.

Slijedeća aktivnost je šahovski turnir koji će se održati u ponedjeljak 29. siječnja 2024. u Srednjoj školi Ivanec na koji je prijavljeno ukupno 42 učenika. Uz učenike Srednje škole Ivanec na turniru će sudjelovati učenici Prve gimnazije Varaždin, Druge gimnazije Varaždin, Srednje škole Novi Marof te učenici Osnovne škole Ivanec, Osnovne škole Klenovnik i Osnovne škole Druškovec.

Konačni cilj projekta je postavljanje šahovskog kutka u prostoru škole za koji će učenici 1.D, 3.D i 2.C razreda u sklopu praktične nastave u školi (kod voditelja praktične nastave Tomice Sankovića i Danijela Ribića) izraditi stolove sa šahovskom pločom, stolice i šahovske figure. Postavljanjem šahovskog kutka namjera je svim sadašnjim i budućim učenicima te djelatnicima škole ponuditi prostor za druženje koji potiče učenje kroz igru i razmišljanje.

Ivančica Slunjski, prof.

Pročitano 367 puta

Back to top