eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Natječaj za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku!

08.09.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu Upoznaj Hrvatsku. Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju sa sadašnjom ili nekadašnjom domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama.

Uvjeti natječaja:

  • Fotografije se šalju elektronskom poštom isključivo na Email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu i suglasnost za objavu osobnih podataka koja se nalazi u privitku
  • Dopušteno je prijaviti maksimalno 2 (dvije) fotografije
  • Fotografije moraju biti u jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela
  • Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene
  • Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2022. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:

  1. Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka
  2. Slavka Pavić - fotografkinja
  3. Hrvoje Saršon - fotograf

Odabranih 25 fotografija objavit ćemo na Web i Facebook stranici udruge Ponos domovine te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, na prigodnim izložbama diljem Hrvatske u periodu od travnja do srpnja 2022. godine. Za autore najuspješnijih fotografija osigurane su medalje i plakete te vrijedne nagrade naših donatora i sponzora!

Pročitano 1014 puta

Back to top