eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održana press konferencija i okrugli stol povodom predstavljanja rezultata projekta „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“

04.10.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

U amfiteatru Srednje škole Ivanec održana je u srijedu 21.09.2016. press konferencija povodom predstavljanja rezultata projekta „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“. Vrijednost projekta je 1.338.338,39 kn te je u cijelosti financirana iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007 - 2013“.

Press konferenciju otvorila je ravnateljica Srednje škole Ivanec mr.sc. Lidija Kozina, dipl.oec. a u nastavku je sam projekt predstavila voditeljica projekta Lidija Vitez. Nakon predstavljanja projekta prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca, Branko Putarek koji je istaknuo kako je Srednja škola Ivanec primjer dobre prakse i kako se uz poduzetno vodstvo škole sustav može mijenjati na bolje.

Nakon press konferencije, u popodnevnim satima, održan je okrugli stol za roditelje, učenike i druge zainteresirane dionike kako bi se isti upoznali sa novim kurikulumima fakultativne nastave. Uz par uvodnih riječi i predstavljanje projekta „Heureka – spoznajom do uspjeha“ od strane ravnateljice škole, nastavnici Srednje škole Ivanec, koji su kurikulume radili, predstavili su sadržaje i ishode učenja te svaki od novo izrađenih kurikuluma. Nastavnica Marica Dolenec-Jurinić predstavila je fakultativni predmet Statistika, Marta Bregović Flegar predmet Eksperimentalna fizika, Mihaela Maček predmet Digitalna kartografija, a nastavnik Davor Fodrek predmet Razvoj mobilnih aplikacija.

Nastavnici su nakon izlaganja bili nagrađeni glasnim aplauzom i pozitivnim komentarima od strane svih sudionika okruglog stola.

Da se projekt uspješno privodi kraju govori u prilog i činjenica da je dobiveno odobrenje od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje nastave temeljem novo kreiranih kurikuluma u školskoj godini 2016./2017. te je izvođenje nastave već u tijeku.

1a      2a 

3a

4a 

5a        6a  

7a       8a

Pročitano 1264 puta

Back to top