eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Kauboji u EXIT-u

03.10.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

Ako se jedna predstava prikazuje već punih osam godina i dvorana je baš uvijek ispunjena do zadnjeg mjesta, onda nema bolje preporuke za pogledati što se to događa u poznatom zagrebačkom Teatru EXIT.

Konačno smo uspjeli doći do većeg broja karata tako da su učenici uglavnom trećih razreda Gimazije imali prilike prisustvovati toj popularnoj predstavi. Sigurni smo da su svi oduševljeni i pod dojmom, jer iako sama predstava traje nešto više od puna tri sata, vrijeme prebrzo preleti u smijehu i sveopćem oduševljenju ljudskim mogućnostima i transformacijama.

Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat pod autorskom i redateljskom palicom Saše Anočića stvaraju kaubojsku predstavu u kojoj gledatelji sudjeluju od same audicije i proba pa sve do njezine izvedbe. Svi ti akteri, koji su uglavnom i gubitnici, tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života.

Predstava s elementima mjuzikla koja u sebi sadrži i plesne (step) elemente od samog početka 2008. godine osvaja brojne nagrade - od mnogih nagrada za najbolju predstavu u cjelini, preko nagrade za najbolje redateljsko ostvarenje do mnogih nagrada za najbolje glumačko ostvarenje. Sve od navedenih nagrada predstava svakako zaslužuje što potvrđuje i dugogodišnji staž njezina izvođenja.

Teatar EXIT je doista najbolje mjesto da zavolite kazalište!

Kauboji61    Kauboji181  

 

Kauboji151   Kauboji141  

 

Kauboji121

 

Pročitano 1639 puta

Back to top