eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Završen projekt „Šahovski kutak“

26.04.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

I ove školske godine u Srednjoj školi Ivanec proveden je projekt u okviru izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje financiran od Varaždinske županije temeljem prijave projekta na natječaj. Pod nazivom „Šahovski kutak“, cilj ovogodišnjeg projekta bio je promovirati učenje i igranje šaha, a postavljanjem šahovskog kutka u prostoru škole namjera je potaknuti učenike da svoje slobodno vrijeme u školi provode u aktivnom druženju, međusobnoj interakciji koja uključuje učenje i promišljanje te zahtjeva koncentraciju i stvarnu interakciju i komunikaciju, za razliku od provođenja vremena na mobitelu i društvenim mrežama.

Projekt se provodio u razdoblju od listopada 2023. do travnja 2024. godine i uključivao više aktivnosti u kojima su na različite načine sudjelovali mnogi učenici SŠ Ivanec. Na edukacijama za šah, koje su 6., 12. i 18. prosinca 2023. vodili šahisti Šahovskog saveza Varaždinske županije Željko Matkun i Ladislav Havaš, sudjelovalo je 35 učenika iz 10 različitih razreda i smjerova, a nakon edukacija, 29. siječnja 2024. održan je šahovski turnir na kojem je sudjelovalo ukupno 46 učenika iz 8 različitih škola (SŠ Ivanec, SŠ Novi Marof, Prva gimnazija Varaždin, Druga gimnazija Varaždin, Elektrostrojarska škola Varaždin, OŠ Ivanec, OŠ Druškovec, OŠ Klenovnik). Rezultati turnira

Također, u razdoblju od siječnja do ožujka 2024. učenici smjera stolar su u sklopu praktične nastave u školi izrađivali stolove sa šahovskom pločom i stolice, a učenici smjera cnc operater izrađivali su šahovske figure za šahovski kutak koji je postavljen u holu škole. U provođenju projekta sudjelovali su nastavnici voditelji praktične nastave Tomica Sanković i Danijel Ribić te voditeljica projekta Ivančica Slunjski. Rezultate projekta učenici su predstavili u intervjuu za radio Sjeverni FM, a sve aktivnosti projekta prikazuje kratki video pregled i galerija slika koje možete vidjeti na poveznicama:

Šahovski kutak VIDEO

GALERIJA SLIKA

Ivančica Slunjski, prof.

 

Pročitano 145 puta

Back to top