eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

„Šahovski kutak“: održan šahovski turnir

31.01.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

U sklopu projekta „Šahovski kutak“, koji se provodi u okviru izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, u ponedjeljak 29. siječnja 2024. u Srednjoj školi Ivanec održan je šahovski turnir. Turnir je bio zamišljen prvenstveno s ciljem promoviranja igre šaha i druženja, a poziv je bio upućen svim zainteresiranim učenicima srednjih škola Varaždinske županije i osnovnim školama u općini Ivanec. Voditelj i sudac bio je šahist Željko Matkun, a na turniru je sudjelovalo ukupno 46 učenika.

Uz učenike Srednje škole Ivanec na turniru je sudjelovalo dvoje učenika iz Srednje škole Novi Marof i iz Prve gimnazije Varaždin te jedan učenik iz Druge gimnazije Varaždin i iz Elektrostrojarske škole Varaždin. Iz osnovnih škola sudjelovalo je pet učenika iz Osnovne škole Ivanec, pet iz Osnovne škole Druškovec te četvero učenika iz Osnovne škole Klenovnik.

Prva tri mjesta na turniru osvojili su:

1. mjesto Matej Friščić iz Druge gimnazije Varaždin

2. mjesto Matej Držaić iz Prve gimnazije Varaždin

3. mjesto Jakov Friščić iz OŠ Ivanec.

Pobjednici su nagrađeni medaljama i poklon bonovima, a osim za prva tri osvojena mjesta, medalje za sudjelovanje dobili su najmlađi natjecatelj turnira Ivan Šarko iz OŠ Klenovnik te najbolja ženska natjecateljica Laura Friščić iz Prve gimnazije Varaždin.

Rezultati turnira:

https://chess-results.com/tnr885384.aspx?lan=13&art=1&rd=5&turdet=YES

Ivančica Slunjski, prof.

 

Pročitano 261 puta

Back to top