eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Učenici posjetili Hrvatsku narodnu banku i Hrvatsku obrtničku komoru u Zagrebu

20.12.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Učenici 2. i 3. razreda gimnazije koji pohađaju Financijsku pismenost, učenici 4. razreda ekonomske škole i učenici 3. razreda smjerova CNC operater i strojobravar koji pohađaju fakultativni predmet Poduzetništvo za mlade, njih pedesetak, bili su 14. prosinca u pratnji profesorica Tatjane Putar, Valentine Šantalab Martan i Anite Čelig na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Učenici su posjetili Hrvatsku narodnu banku i Hrvatsku obrtničku komoru gdje su odslušali zanimljiva predavanja. U HOK-u ih je savjetnica ureda predsjednika Sanja Želinski Matunec upoznala s motivima s pročelja zgrade, ispričala o povijesti izgradnje same zgrade HOK-a koja je uistinu, kako je ispričala voditeljica, veličanstvena građevina koju su izgradili obrtnici kroz povijest. Voditeljica odjela za gospodarstvo i savjetovanje Sanja Martinovsky održala je predavanje općenito o HOK-u, njegovoj važnosti i aktivnostima, predstavila savjetodavnu službu HOK-a gdje svi oni koji žele postati obrtnici ili oni koji posluju u svijetu obrtništva mogu dobiti besplatan savjet iz prava, gospodarstva i tehnike.

U Hrvatskoj narodnoj banci je glavni stručni suradnik u Uredu za praćenje zaštite potrošača Josip Pintarić izložio predavanje na temu Zaštita potrošača – institucije i potrošači, a učenici su saznali i što Hrvatska narodna banka poduzima kako bi zaštitila potrošače, kako je regulirana zaštita potrošača korisnika bankovnih i financijskih usluga u RH i koje informacije središnja banka osigurava s ciljem što bolje informiranosti.

Nakon ozbiljnog dijela terenske nastave, učenici su imali slobodno vrijeme za šetnju aktualnim Adventom u Zagrebom.

Anita Čelig

 

Pročitano 278 puta

Back to top