eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održan transnacionalni projektni sastanak projekta „OOP4FUN“

11.12.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Konzorcij projekta „OOP4FUN“ okupio se u Pardubicama u Češkoj Republici u četvrtak 30. studenog 2023. i petak 1. prosinca kako bi zaključili drugu godinu projekta na kojem su sudjelovali nastavnik informatike naše škole Davor Fodrek i ravnateljica Lidija Kozina.

Ovaj hibridni transnacionalni projektni sastanak održan je na Sveučilištu u Pardubicama, Fakultetu elektrotehnike i informatike. Glavni cilj ovog sastanka bio je pregledati i nastaviti trenutni razvoj projekta te dogovoriti buduće projektne aktivnosti, događaje i rezultate.

Važan dio projektnog sastanka bila je radionica na kojoj su projektni partneri učili o Greenfoot IDE-u, uključujući prezentaciju i raspravu o rezultatu projekta 3 "Razvoj novog nastavnog plana i programa za učenje programiranja“. Također, napravljen je i sažetak projektnog rezultata 2 "Dizajn učenja s novom temeljnom idejom učenja programiranja“.

Partneri su razgovarali o upravljanju projektom, proračunu i rokovima. Prezentacijom i raspravom o zadacima projektnih partnera na Projektnom rezultatu 4 “Materijali za učitelje – prijenos iskustva za sadašnje i buduće učitelje + platforma za e-učenje” definiran je budući rad za 2024. godinu.

Za vrijeme boravka u Češkoj organiziran je i posjet gimnaziji Dašická koja je ujedno i partner projekta.

U 2024. godini predstoje brojni događaji, od kojih multiplikativni događaji, aktivnosti podučavanja i obuke te završna konferencija. Završetak projekta planiran je u rujnu 2024. godine.

Više o projektu: https://oop4fun.eu/

 

Pročitano 213 puta

Back to top