eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Posjet Dječjem vrtiću Ivančice

28.04.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

U četvrtak 27. travnja 2023. učenici naše škole posjetili su Dječji vrtić Ivančice u Ivancu. Posjet je organiziran u sklopu projekta „Lokalni ekokutak“ s ciljem da se i mlađi naraštaji potaknu na odgovarajuće razvrstavanje otpada u lokalnoj zajednici. Nakon edukacije o adekvatnom zbrinjavanju otpada koje je za učenike naše škole održano od organizacije Ivkoma d.d., isti su učenici stečeno znanje prenijeli na vrtićku djecu predškolskoga uzrasta u obliku radionice. Radionicu su u suradnji s pedagoginjom Anjom Rutić i nastavnicom Petrom Svetec Posavec osmislili i održali učenici 4.G2 razreda koji pohađaju nastavu Etike, dok je Školski zbor, pod mentorstvom nastavnice Martine Jakšić-Rodiger mališanima izveo ekopjesmu na temu razvrstavanja otpada. Autorice teksta pjesme su učenice Gabriela Miklošić iz 1. G1 te Lana Stolnik iz 2.G1 razreda koje pohađaju Literarnu grupu pod vodstvom nastavnice hrvatskoga jezika Maje Držaić. Ekopjesmu možete čuti na ovoj poveznici.

Naši su učenici, uz neizbježne bombone, djeci poklonili predmete koje je oporabom otpada izradila školska Učenička zadruga „Sonščica“ pod mentorstvom nastavnice Petre Županić, dok su vrtićki mališani učenicima otpjevali pjesmu "Friščićev melin".

Ovom bismo prilikom još jednom zahvalili djelatnicama Dječjeg vrtića Ivančice, a osobito grupama Jagodice i Tratinčice na lijepom druženju i suradnji!

Petra Svetec Posavec, voditeljica projekta

 

Pročitano 708 puta

Back to top