eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održane edukacije za učenike usmjerene na zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja

01.02.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Naša škola sudjeluje u provedbi Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, čiji su nositelji Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, županijski zavodi za javno zdravstvo, nevladine organizacije i udruge civilnog društva na lokalnim razinama.

Program „Živjeti zdravo“, koji je 2015. godine proglašen Nacionalnim programom, razvijen je u svrhu promicanja i unapređenja zdravlja stanovnika Republike Hrvatske s ciljem prevencije prekomjerne tjelesne mase i debljine te očuvanja mentalnog i spolnog zdravlja u različitim okruženjima. Nacionalni program „Živjeti zdravo“ u razdoblju od 2016. do 2022. godine sufinancira Europski socijalni fond.

U okviru aktivnosti usmjerenih zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja u nekoliko su razreda naše škole održane interaktivne edukativne radionice s ciljem povećanja znanja o spolno prenosivim bolestima, načinima njihovog prenošenja i prevenciji te spolno odgovornom ponašanju. Učenici su također i popunjavali upitnike potrebne za istraživanje. Radionice su održale djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

 

Pročitano 770 puta

Back to top