eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Dalgona kava i matematika – Međunarodni dan matematike 14.3.2021.

15.03.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

Kako bi proslavili ljepotu i važnost matematike i njezinu nužnu ulogu u životu, UNESCO je proglasio 14. ožujak Međunarodnim danom matematike.

Ovih dana, diljem svijeta učenici sa svojim nastavnicima slave taj dan kroz niz matematičkih aktivnosti, bilo virtualnih ili u školi. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana matematike je Matematika za bolji svijet!

Učenici naše škole bili su pozvani da osmisle kreativne matematičke postere bez riječi. Stiglo je više od 2 100 prijava učeničkih radova iz cijelog svijeta, a najbolji su također javno objavljeni.

Čestitke našim učenicama Viktoriji Kelemen i Leonardi Barbir iz 2.G1 razreda koje su spojile Dalgona kavu i matematiku te kreativno prikazale svoje matematičke misli na plakatu bez riječi i čiji je rad javno objavljen na međunarodnoj web stranici posvećenoj proslavi Međunarodnog dana matematike! Pogledajte rad na poveznici: https://www.idm314.org/2021-poster-challenge-gallery.html#poster-669

Pozivamo vas također da pogledate koliko matematika može biti kreativna, zanimljiva i maštovita u učeničkim očima diljem svijeta u galeriji javno objavljenih postera: https://www.idm314.org/2021-poster-challenge-gallery.html#

   Petra Hiržin, mag.educ.math.

Pročitano 894 puta

Back to top