×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1445
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Rezultati regionalne razine kviza znanja Mreža čitanja

09.03.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

U petak 5. ožujka, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održana je online regionalna razina u kvizu za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole, Mreža čitanja. 

Natjecanju su pristupile sve četiri učenice sa školske razine, zaljubljenice u knjigu i čitanje: Daria Vusić (2.G2), Petra Fištrek (2.G2), Maja Bregović (3.G2) i Tihana Belčić (4.G1). Tema ovogodišnjeg Natjecanja je Knjiga, knjižara, knjižnica, a za regionalnu razinu bilo je potrebno pročitati Malu parišku knjižaru Nine George i Kako pronaći ljubav u knjižari Veronice Henry. Učenice su odgovarale na pitanja sastavljena na temelju radnje te na pitanja o piscu, prevoditelju i žanru.

Daria, Tihana i Maja prešle su bodovni prag te ostvarile plasman na nacionalnu razinu koja je predviđena za 14. svibnja, a uz već postojeće naslove, djevojke će trebati pročitati i Nebo puno knjiga autorice Amy Meyerson.

Ovo je već osma školska godina provođenja ovog kviza znanja i kreativnosti (do prošle školske godine poznatog kao Čitanjem do zvijezda) u kojoj svake godine imamo prijavljenih učenika te izvrsnih rezultata. Svrha mu je motivirati i potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena kao i na čitanje u slobodno vrijeme. 

Čestitamo našim učenicama na sudjelovanju i postignutim rezultatima kojima dokazuju da je naljepše provedeno vrijeme ono uz knjigu i moći koje ona posjeduje!

 

Galerija slika

{gallery}1445{/gallery}
Pročitano 1254 puta

Back to top