×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1104
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predstavljeni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta

09.12.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Zainteresiranim maturantima predstavljeni su sveučilišni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Hrvatsko vojno učilište koje djeluje u sklopu Sveučilišta u Zagrebu će u akademskoj godini 2020./2021. upisivati kadete na preddiplomske sveučilišne studijske programe Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje koji su ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

Oba sveučilišna preddiplomska studija traju 8 semestara, a oba diplomska studija traju 2 semestra

Studij Vojnog inženjerstva primarno je usmjeren na tehničko područje, dok je studij Vojnog vođenja i upravljanja primarno usmjeren na društveno područje.

Osim navedenih, na HVU postoji i program izobrazbe za Vojnog pilota. Kadet – vojni pilot je stipendist OS RH, koji svoja prava i obveze ostvaruje ugovorom s MORH-om o školovanju, odnosno stipendiranju na preddiplomskom studiju aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti, sukladno oglasu koji raspisuje MORH jednom godišnje u dnevnom tisku.

Studenti-kadeti Hrvatskog vojnog učilišta imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.

Prijave za bilo koji od navedenih smjerova dostavljaju se već u veljači ili ožujku 2020. godine matičnom područnom odsjeku za poslove obrane tako da svakako pratite stranice Hrvatskog vojnog učilišta na kojima će biti objavljen javni natječaj za prijam u kadetsku službu.

 

Galerija slika

{gallery}1104{/gallery}
Pročitano 946 puta

Back to top