eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

U školskoj godini 2022./2023. planiramo upis 20 učenika u zanimanje prodavač. Tijekom obrazovanja učenici usvajaju znanja i praktične vještine iz prodajne komunikacije, nabavnog poslovanja, poznavanja robe, poslovanja prodavaonice, osnova marketinga, uređenja poslovnog prostora, financijskih i skladišnih evidencija, poslovnog bontona i psihologije prodaje, zaštite na radu i ekološkog zbrinjavanja otpada. Nakon završenog školovanja, mogućnosti zapošljavanja su raznolike: kao prodavač u raznim tipovima prodavaonica (samoposluživanja, specijalizirane prodavaonice, trgovački centri i sl.) ili kao voditelj vlastite trgovine. Postoji mogućnost nastavka školovanja uz polaganje razlike predmeta za srodno četverogodišnje zanimanje.

Što se tiče kriterija upisa, kod zanimanja prodavač boduju se zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta:

1. Hrvatski jezik

2. Matematika

3. prvi strani jezik

Uz navedene predmetne ocjene, boduje se i opći uspjeh 5., 6., 7. i 8. razreda (prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale).

Na taj način moguće je ostvariti maksimalno 50 bodova. Za stjecanje dodatnih bodova (športska i druga natjecanja, itd.) pogledajte u Pravilnik o elementima i kriterijima (Upisi - Dokumenti). Za upis u zanimanje prodavač neće se određivati bodovni prag.

Detalje oko izračuna bodova i sve ostale informacije o upisima možete vidjeti i na stranici upisi.hr.

logo upisi

Kalkulatoru bodova za upis učenika u srednju školu možete pristupiti ovdje.

upisi u srednje škole

           

Nakon utvrđene ljestvice poretka kandidata za upis, kandidati su dužni prilikom upisa dostaviti školi sklopljen:

  • Ugovor o provedbi praktične nastave i vježbi (UT-XI-4-142/P) u 3 primjerka
  • potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika školske medicine (učenici s područja Doma zdravlja Ivanec ne trebaju donositi ovu potvrdu, njihove potvrde Školi šalje školska liječnica)
  • Upisnicu - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste
  • Obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti (u privitku) - ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati obrazac kod kuće, dobit će ga u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja istog
  • Svjedodžbe 5., 6., 7. i 8. razreda (original ili kopije)

Obrazac ugovora:

ugovor prazni

            

Primjer popunjenog ugovora:

ugovor prodavač

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika, upisnicu može dostaviti osobno ili elektroničkim putem na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (u prijavnom mailu je obavezno navesti kontakt broj mobitela roditelja i učenika).

Datumi zaprimanja upisnica i dokumenata koji su uvjet za upis u ljetnom upisnom roku ako se upisnica i ostali dokumenti dostavljaju osobno ili elektroničkim putem:

12.7.2022. (ponedjeljak) - od 12:00 do 15:00 sati

13.7.2022. (utorak) - od 08:00 do 14:00 sati

14.7.2022. (srijeda) - od 08:00 do 14:00 sati

U slučaju dostave dokumentacije elektroničkim putem, u privitku se nalazi i obrazac za odabir izbornih predmeta, stranih jezika i dodatnih aktivnosti kojega je također potrebno popuniti i dostaviti elektroničkim putem. 

Ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste.

U nastavku donosimo nastavni plan i program za zanimanje prodavač u sva tri razreda:

prodavač

Back to top