eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Priključujemo se projektu Polarni san

24.11.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

 

Od ponedjeljka 27.11.2017. naša će škola biti uključena u projekt Davora Rostuhara, Polarni san.

Davor Rostuhar je gostovao prije dvije godine u školi kada nam je predstavio svoj projekt Hrvatska iz zraka te pričao o svojim uzbudljivim putovanjima po džunglama. Ovoga puta, Davor je krenuo na svoju životnu ekspediciju, namjerava izvesti prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol o čemu možete čitati na stranicama njegovog Kluba za ekspedicionizam i kulturu pod naslovom Polarni san gdje se objavljuje i njegov ekspedicijski dnevnik sa izuzetno zanimljivim pričama o putovanju života.

Ovoga smo puta pozvani da s učenicima sudjelujemo u tom projektu na način da kroz 6 tjedana radimo na tekstovima koji će biti objavljeni u virtualnoj učionici. Svaki tjedan (od 27.11.2017. do 22.12.2017. i od 15.01.2018. do 26.01.2018.) će u virtualnoj učionici biti objavljen po jedan tekst na temu polarnih krajeva. Također, svaki tjedan, od ponedjeljka pa sve do subote do 22:00 sata, na stranici će biti aktivan i kviz vezan uz isti tekst. Taj će kviz učenici ispunjavati sami, svatko za sebe i samo jednom. Šifru za pristup kvizu dostavit će voditeljici projekta u školi knjižničarki Iskri Petak zajedno sa linkom za svaki tekst koji će se objaviti. Kvizu mogu pristupiti svi učenici škole. Svaki učenik moći će samo jednom pristupiti i ispuniti kviz. Nakon zbrajanja bodova, na spomenutoj web stranici će objaviti rezultate te će se školi koja je taj tjedan bila najuspješnija Davor javiti uživo u razred sa ekspedicije (telefonom). Osim rada na tekstu, učenici će pokazati svoju kreativnost i stvaralaštvo uključujući se u stvaranje izazova koji prati problematiku klimatskih promjena.

Na kraju, Davor će odabrati 50 škola koje će posjetiti po povratku s Južnog pola te će kroz multimedijalno predavanje predstaviti dvije godine arktičkih priprema te pričati o svojim iskustvima sa "Prve hrvatske ekspedicije na Južni pol".

Dragi učenici, ukoliko vas ima još zainteresiranih za sudjelovanjem u Projektu, molim da se što prije javite u školsku knjižnicu. Prvi tekst i kviz će biti aktivni od ponedjeljka 27.11. do subote 2.12., stoga još imate priliku da se uključite i osvjestite svoje znanje o klimatskim promjenama.

Veselimo se učenju, doznavanju novih informacija i izazovima koji nas očekuju u Polarnom snu!

Pročitano 1022 puta

Back to top