eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

IN MEMORIAM: Damir Žugec

16.10.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

S velikom vas tugom obavještavamo da je naš dragi kolega Damir Žugec, profesor engleskoga jezika, preminuo 15. listopada 2023. godine.

Damir Žugec rođen je 27. kolovoza 1962. godine u Varaždinu. Po završetku srednje škole upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i stječe zvanje profesor engleskog jezika i književnosti. Od 1. rujna 1992. godine zaposlen je u Srednjoj školi Ivanec u svojstvu nastavnika engleskoga jezika te od tada ostavlja samo lijep i neizbrisiv trag ljudske topline, dobrote i širokog znanja među generacijama učenika i kolega. Neizbrisiv trag ostavio je i u prijevodima brojnih romana s engleskog jezika jer je naš dragi kolega Damir svoju stručnost pokazivao i u polju prevodilaštva.

Svi smo ga poznavali kao moralnu, odgovornu, ali i duhovitu osobu kojoj je na prvom mjestu bio čovjek, bilo da je to kolega profesor, član kolektiva, ili učenik. Bio je susretljiv, uvijek spreman saslušati i pomoći, strpljiv, stručan i srdačan nastavnik i draga osoba s kojom smo imali priliku dijeliti mnoge trenutke. U tuzi i boli zbog preranog odlaska želimo zahvaliti kolegi Damru na svim trenucima koje smo proveli zajedno i na doprinosu kojeg je dao Školi i zajednici. 

Neka mu je vječna slava.

 

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege Damira održat će se 18. listopada u 12:30 sati na Gradskom groblju u Varaždinu.

 

Pročitano 908 puta

Back to top