eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Večer matematike

10.12.2018.  -  Napisala  Iskra Petak

Po četvrti put u našoj školi, 6.12.2018. od 16.00 - 18.45 održana je Večer matematike. Sudjelovali su učenici gimnazije, njih 15 iz 1.G2, 13 učenika drugih razreda, 19 učenika trećih razreda te 25 učenika četvrtih razreda.

Na početku Večeri matematike, Kristina Balun iz Državnog zavoda za statistiku predstavila je našim učenicima natjecanje koje se ove školske godine održava po drugi put u Hrvatskoj, Statističku olimpijadu, a nakon toga, učenici su krenuli svaki na svoje radionice.

Prvi razredi su radili tangrame i radionicu „Od srca srcu“, drugi su igrali Crnog Petra s matematičkim funkcijama, treći su bili u Lovu na trigonometriju, a četvrti su ušli polako u svijet financija te kroz razne primjere iz stvarnog tinejdžerskog života, osmislili radionicu Štedionicu.

Nakon zasebnih aktivnosti, na kraju je održana zajednička aktivnost za sve sudionike „Matematička kutija“ u amfiteatru škole. Kutija je putovala od osobe do osobe, a ponosna vlasnica kutije postala je Paola Gregur, učenica 4. G2 razreda. Da uz učenje nije nedostajalo zabave i smjeha, prilažemo slike koje uvijek govore više od riječi.

Aktiv profesorica matematike

 

Pročitano 134 puta

Back to top