eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

U Zagrebu predstavljen EU projekt HERE Map Makers

04.12.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

20. studenog 2017. godine u zagrebačkom Hotelu Antunović održao se 1. transnacionalni sastanak međunarodnog projekta HERE Map Makers kojemu je nositelj Srednja škola Ivanec, a koji se provodi u sklopu programa ERASMUS+ suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Za provedbu ovog projekta odobrena su sredstva EU fondova u iznosu od 104.910,00 eura.

Na ovom 1. transnacionalnom sastanku bili su, uz Srednju školu Ivanec koja je glavni koordinator, prisutni i svi partneri na projektu i to iz 5 država članica EU: HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb - jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska.

21. studenog su mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec i Ante Sladojević, predstavnik HERE BV International iz Zagreba održali u ime svih partnera na projektu, konferenciju za medije i zainteresiranu javnost u Hotelu Antunović, Zagreb.

Također, od 20. do 24. studenog organizirana je edukacija za 14 nastavnika iz svih škola partnera, kojima su predstavnici HERE BV International održali niz predavanja i radionica te su transferom svojih znanja i iskustava podučili nastavnike modernim trendovima izrade digitalnih karata. Projektna aktivnost edukacije nastavnika uključuje korištenje HERE softverskog alata za prikupljanje, vizualizaciju i analizu prostornih podataka i procesa, a novostečena znanja će nastavnici u svojim školama prenijeti na učenike.

Tijekom ljeta 2018. godine učenici će školske klupe zamijeniti „radom na terenu“.  42 učenika iz svih škola partnera će sudjelovati u ljetnom kampu, gdje će predstavnici HERE BV International u suradnji s njihovim nastavnicima dodatno usavršiti i podučiti učenike dodjelom praktičnih zadataka. Učenici će otkrivati specifične promjene u stvarnosti, te promjene evidentirati na digitalnim kartama i sve to pomoću aplikacije HERE Map Creator. Učenici će nakon toga biti osposobljeni da u svojim školama na praktičnom dijelu nastave kreiraju digitalne karte lokalnog područja turističkog, kulturnog ili bilo kojeg drugog sadržaja. Na kraju ovog projekta usvajanjem novih znanja, razvojem digitalnih kompetencija i stjecanjem internacionalnog iskustva, učenici će postati konkurentniji na tržištu rada, razviti vještine komunikacije na stranom jeziku, postat će poduzetniji, samostalniji i odgovorniji te će razviti sposobnost zaključivanja i kritičkog mišljenja.

HERE logo

Pročitano 1307 puta

Back to top