×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/504
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Obilježen Međunarodni dan mira

28.09.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

25. rujna u suradnji s Udrugom udomitelja „Nada“ Ivanec, u Školi je obilježen Međunarodni dan mira koji se u svijetu obilježava 21.rujna. Učenicima je u amfiteatru prikazan kratki film koji su osmislili i montirali sudionici razmjene mladih u sklopu Erasmus + programa, a Udruga udomitelja „Nada“ je nositelj projekta „OpenYourHeart“ čiji je cilj senzibilizacija mladih o migrantskoj krizi. U spomenutoj razmjeni i ljetnom kampu održanom ovog ljeta u Novom Vinodolskom na kojem su se održavale edukacije i radionice, sudjelovali su i naši učenici koje smo također vidjeli u kratkom filmu i koji su s nama podjelili svoja lijepa iskustva iz kampa.

Učenicima se željelo ukazati na činjenicu kako je veliki dio svijeta zahvaćen ratom zbog kojeg milijuni ljudi i djece napuštaju svoje domove i kreću u nepoznato. U našoj blizini smješteni su  mladi koji su na tom putu ostali sami, bez krova na glavom i odgovarajuće skrbi te o njima trenutno brinu djelatnici Odgojnog doma Pahinsko Ivanec.

Predavanjem i filmom  je bio poticanje interesa kod učenika da se i sami uključe u neki od budućih projekata, nauče nešto novo i upoznaju ljude iz drugih zemalja i kultura te svoja znanja dijele s drugima.

 

 

 

 

Galerija slika

{gallery}504{/gallery}
Pročitano 1213 puta

Back to top