eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Našoj školi odobren projekt "HERE Map Makers"

23.08.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

Srednjoj školi Ivanec odobren je projekt 'HERE Map Makers"'iz ERASMUS+ programa (programa EU za obrazovanje, osposobljavanje mlade i sport za razdoblje 2014. – 2020.) - suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse u iznosu od 104.900 eura!

Provedba projekta počet će 1. listopada 2017., a završiti 31. svibnja 2018.godine.

Ovom međunarodnom projektu nositelj je Srednja škola Ivanec, a partneri su srednje škole iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske i Španjolske te vodeća svjetska tvrtka za izradu digitalnih karata - tvrtka Here.

Cilj projekta je ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata, što će učenicima biti omogućeno na satovima fakultativnog predmeta Digitalna kartografija kojega predaje prof. Mihaela Maček. U ovom projektu škole će primijeniti inovativan pristup učenju na način da učenicima omoguće upotrebu najnovijih ICT alata te inovativnih sadržaja i metoda. Tijekom provedbe projekta učenici i profesori iz svih škola uključenih u projekt razmijenit će svoja iskustva u području digitalne kartografije, educirati se o novim tehnologijama i Here softver alatima te primijeniti nova znanja u izradi digitalnih karata lokalnog područja.

Pročitano 1838 puta

Back to top