×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/425
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt "Gelem, Gelem - World4Them" na satovima razrednika

17.05.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

Pojedini razredi naše škole uključili su se u provođenje projekta "Gelem, Gelem - World4Them" kojega provodi Otvorena medijska grupacija u partnerstvu s Udrugom Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Centrom za kulturne djelatnosti iz Zagreba, Gospodarskom školom Čakovec i OŠ August Cesarec iz Zagreba. Cilj projekta je, osim rušenja predrasuda i sprječavanja diskriminacije, poticanje rada organizacija civilnog društva, lokalnih zajednica, obrazovnih institucija i romske zajednice na integraciji Roma kao jedini preduvjet za bolji položaj i uspješnost Roma u društvu.

Tako su učenici 1.E2, 2.E i 2.G2  razreda  na satovima razredne zajednice pogledali dokumentarni film "Možeš ti to" kojeg su izradili učenici Gospodarske škole iz Čakovca te pričali o predrasudama koje postoje prema Romima te kako ih integrirati u zajednicu.

U školsku knjižnicu stigao je i priručnik s DVD-om istoimenog projekta za Integracijski kutak kojeg učenici i nastavnici mogu koristiti u radu.

 

Galerija slika

{gallery}425{/gallery}
Pročitano 1201 puta

Back to top