eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt "HEUREKA - spoznajom do uspjeha"

29.10.2015.  -  Napisala  Iskra Petak

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 23. listopada 2015. godine, održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja “Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 25.696.515,81 kuna, kojima je cilj uspostaviti programske, kadrovske i materijalne uvjete u gimnazijama koji će omogućiti stjecanje dodatnih kompetencija u prioritetno odabranim područjima matematike, prirodoslovlja i informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Među uspješnim dobitnicima bila je i naša Srednja škola Ivanec, koja je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Heureka – spoznajom do uspjeha“ u vrijednosti 1.338.388,39 kn. Projekt će omogućiti uvođenje suvremenih i inovativnih fakultativnih predmeta Statistika, Eksperimentalna fizika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija u gimnazijsko obrazovanje te osiguranje materijalnih i kadrovskih uvjeta za njihovo izvođenje, radi povećanja kompetencija učenika potrebnih za nastavak obrazovanja. Projektnom nastavom i istraživačkim učenjem učenici će steći stručna i praktična znanja koje će doprinijeti uspjehu i cjeloživotnom obrazovanju, a nastavnici kompetencije za kvalitetno i suvremeno poučavanje.


mr.sc. Lidija Kozina, dipl.oec.

Pročitano 757 puta

Back to top