×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/415
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održana edukativno-preventivna akcija "Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti cestovnog prometa"

05.05.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

"Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti cestovnog prometa" naziv je edukativno-preventivne akcije koja se u petak, 5. svibnja održala u Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu. Akcija je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije, a iz naše škole sudjelovale su učenice 4.g2 razreda, Ivana Dukarić i Lucija Vusić s knjižničarkom Iskrom Petak.

Akcija se provodi u okviru UN-ovog Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. te Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020. godine. Uz Strojarsku i prometnu školu, suorganizatori akcije su Policijska uprava varaždinska i Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina.

Zasigurno su najzanimljivija predavanja bila ona voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske, Danijela Posavca, koji je govorio o podizanju razine svijesti o opasnostima u cestovnom prometu, s nizom potresnih primjera nesretnih slučajeva te predavanje "Kako se spasiti iz auta koji tone".

Na školskom su dvorištu pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i PU varaždinske demonstrirali spašavanje prilikom prometne nesreće te simulirali očevid iste. Učenici su se također mogli okušati u simulaciji vožnje motocikla te isprobati tzv. "pijane naočale".

Akcijom se želi potaknuti maturante na ozbiljnost njihova ponašanja u prometu tijekom Dana maturanata kada su najugroženija skupina u prometu te kako bi se produbila njihova shvaćanja o sigurnosti upravljanja motornim vozilima.

 

Galerija slika

{gallery}415{/gallery}
Pročitano 1453 puta

Back to top