eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predstavljen je projekt "HEUREKA - spoznajom do uspjeha"

04.01.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

logo-fondovi ESF EU

Dana 16.12.2015. u prostorijama amfiteatra Srednje škole Ivanec održana je konferencija za medije povodom predstavljanja projekta „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“

Konferenciju za medije uz par uvodnih riječi otvorila je ravnateljica Srednje škole Ivanec, Lidija Kozina, nakon čega je projekt predstavila voditeljica projekta, Lidija Vitez. Projekt „HEUREKA – spoznajom do uspjeha“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007 - 2013“. Vrijednost projekta je 1.338.338,39 kuna, a projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz kreiranje novih fakultativnih predmeta statistika, eksperimentalna fizika, digitalna kartografija i razvoj mobilnih aplikacija, projektom se želi motivirati učenike za prirodoslovlje, matematiku i informatiku, što će u konačnici imati dugoročan pozitivan učinak na učenike i nastavnike u vidu njihovog cjeloživotnog obrazovanja.

Nakon predstavljanja projekta, prisutnima na press konferenciji obratili su se i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, mr.sc. Miroslav Huđek, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te gradonačelnik Grada Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.

Po završenoj konferenciji održan je prvi sastanak radne skupine na kojem su prisustvovali nastavnici Srednje škole Ivanec i Srednje škole Mate Blažine Labin, stručnjaci iz područja prirodoslovlja, matematike i informatike te stručnjaci za izradu kurikuluma i skupova ishoda učenja.

 

Pročitano 755 puta

Back to top