eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Terenska nastava prodavača

18.04.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

Učenici 3. razreda smjera prodavač u okviru terenske nastave posjetili su 12. travnja specijalizirane trgovine (trgovačke centre) Bauhaus i Pevex, koji se nalaze u poduzetničkoj zoni grada Varaždina.

U razgovoru s voditeljima i djelatnicima ovih prodavaonica, kao i samostalnim istraživanjem, učenici su upoznati s procesima nabave robe, njenog skladištenja te izlaganja na policama ili u vanjskom okruženju pored prodavaonica. Također su se upoznali s prodajnim aktivnostima, značajem osobne prodaje i web prodajom kao modernim oblikom prodaje, metodama naplate robe, jamstvenim uvjetima, pratećim uslugama u ponudi centara te sa širokim prodajnim asortimanom u ovim centrima.

Ova terenska nastava učenicima je pružila priliku povezati nastavni sadržaj s viđenim konkretnim poslovnim situacijama i upoznati prodajni asortiman čime su ostvarili brojne programske ishode i ishode građanskog odgoja. Obzirom da uskoro izlaze na tržište radne snage, ovo novo iskustvo povećava njihove kompetencije i pruža im dodatne mogućnosti.

Davor Žukina, prof.

 

Galerija slika

Pročitano 127 puta

Back to top