eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Borni i prof. Marku naslov mediteranskog prvaka u rukometu

02.05.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija do 17 godina nastupila je na Mediteranskim igrama koje su se od 24. do 29. travnja održavale u Tunisu. U reprezentaciji igra naš učenik Borna Marušić, član RK Ivančica Ivanec dok je profesor Marko Gotal član stručnog vodstva kao pomoćni trener.

Na igrama je sudjelovalo 13 reprezentacija, a naša je reprezentacija igrala u skupini s Rumunjskom (pobjeda 28:25), Egiptom (pobjeda 28:21), Grčkom (pobjeda 27:16), Španjolskom (pobjeda 25:24) i Francuskom (remi 23:23) te tako grupnu fazu završila na 2. mjestu iza reprezentacije Francuske zbog lošije gol razlike.

U polufinalu su igrali s domaćinom Tunisom te pobijedili rezultatom 23:19 i to u atmosferi koju je, kako kaže trener Marko, teško opisati: dvorana puna domaćih navijača koji su cijelo vrijeme pjevali i plesali na tribinama, ali i stvarali izgrede ružnim scenama poput pljuvanja, bacanja boca i novčića na naše igrače na terenu. Unatoč tome, dečki su izborili finale u kojem su uvjerljivim rezultatom 39:32 pobijedili kadetsku reprezentaciju Francuske te tako osvojili naslov mediteranskog prvaka.

Čestitamo cijeloj reprezentaciji na izuzetnom uspjehu, a naročito našim dečkima na koje smo jako ponosni!

 

Pročitano 459 puta

Back to top