eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Edukacija o razvrstavanju otpada i opasnom otpadu

25.04.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

U ponedjeljak 24. travnja 2023. u okviru projekta „Lokalni ekokutak“ održana je edukacija o razvrstavanju otpada i opasnom otpadu za učenike naše škole. Učenice 4.G2 razreda, Daria Vusić i Petra Fištrek, prezentirale su rezultate ankete provedene nad 330 učenika, a koji pokazuju koliko su učenici upoznati s vrstama otpada i adekvatnim načinima zbrinjavanja istog. Rezultate ankete obradili su učenici 3.G1 i 3.G2 razreda koji pohađaju fakultativni predmet Statistiku pod mentorstvom nastavnice Marice Dolenec-Jurinić. Učenicima je predstavljen i sadržaj plakata koji su izradile učenice Vježbeničke tvrtke čija je mentorica nastavnica Petra Županić, a koji će, uz nove kante za zbrinjavanje otpada, biti postavljen u svakoj učionici kao podsjetnik na to koji se otpad u koju kantu „hiće“.

U drugom je dijelu edukacije Estera Košić, također učenica 4.G2 razreda, učenike informirala o vrstama opasnog otpada u kućanstvu i alternativama nekim štetnim tvarima koje se često koriste u kućanstvima. Istraživanje o opasnom otpadu proveli su Mladi kemičari pod vodstvom nastavnice Renate Vlaisavljević, a Estera je za učenike i djelatnike škole izradila 17 korisnih smjernica kako sačuvati zdravlje i ne koristiti štetne tvari. Sve njihove korisne i edukativne materijale možete preuzeti iz privitaka.

Nakon Digitalne i Zelene čistke u koju se naša škola uključila, ovim smo projektnim aktivnostima još jednom obilježili Dan planeta Zemlje i podsjetili se na važnost brige za okoliš.

Petra Svetec Posavec, voditeljica projekta

 

Pročitano 544 puta

Back to top