eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Ravnateljica sudjelovala na najvećem svjetskom sajmu obrazovnih tehnologija "Bett"

03.04.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Naša ravnateljica Lidija Kozina sudjelovala je na najvećem svjetskom sajmu obrazovnih tehnologija "Bett" koji se održavao u Londonu od 29. do 31. ožujka. U sklopu Teachmeet Global djelatnici obrazovnih institucija predstavljali su primjere dobre prakse iz svojih zemalja, a naša je ravnateljica predstavila Srednju školu Ivanec i održala predavanje na temu „Virtual museums as a tool for learning“ https://www.teachmeetglobal.org/tmi2023/

Na sajmu je nastupilo više od 600 izlagača u području primjene novih tehnologija u obrazovanju, a održana su i brojna predavanja, radionice, B2B sastanci i paneli sa zajedničkom namjerom da se poboljša učenje i iskustva učenika u budućnosti.  

Sa školama koje koriste sve više tehnologije nakon pandemije, uz brzi napredak u umjetnoj inteligenciji i analizi podataka, nalazimo se u uzbudljivom vremenu u obrazovanju. Primjetan je trend povećanja broja tvrtki koje se bave informacijskom sigurnošću u području obrazovanja, ali i mentalnim zdravljem. Vrlo velik broj tvrtki bavi se izradom programa i učila za učenje programiranja učenika starosti od 4 godine na više. Tvrtke su razvile i sustave koji su povezani s umjetnom inteligencijom kako bi prilagodili nastavne sadržaje potrebama učenika. Moderni sustavi za online učenje koriste tehnologiju na vrlo visokom nivou povezanu sa sustavima umjetne inteligencije te se očekuje nastavak razvoja suradničkog, pristupačnijeg i privatnog iskustva učenja.

 

Pročitano 426 puta

Back to top