eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održana završna konferencija Erasmus+ projekta „Virtualni STEM muzej“ i događaj s multiplicirajućim učinkom

28.03.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Danas, 28. ožujka 2023. godine u 9 sati u Srednjoj školi Ivanec održana je završna konferencija Erasmus+ projekta „Virtualni STEM muzej“ i događaj s multiplicirajućim učinkom na kojoj je predstavljen prvi virtualni STEM muzej za srednjoškolsko obrazovanje, kao alat za neformalno učenje STEM-a, a koji je prilagođen i učenicima s teškoćama u učenju.

Muzej se sastoji od 60 kolekcija izloženih u 4 sobe: izložba znanosti, izložba tehnoloških inovacija, izložba suvremenog inženjerstva i izložba skrivene matematike. Kako bi muzej bio od koristi za obrazovanje, kreirani su i popratni materijali koji će pomoći nastavnicima u korištenju ponuđenih alata i smjernice za povezivanje sadržaja muzeja sa STEM programima.

Ravnateljica Srednje škole Ivanec i voditeljica projekta, mr.sc. Lidija Kozina, predstavila je projekt, njegove ciljeve i rezultate, dok je nastavnica latinskog jezika i dipl. pedagog Ana Čelik govorila o pedagoškim ciljevima rezultata i njihovoj uporabi u nastavi. Nastavnik informatike, Davor Fodrek prisutnima je prezentirao virtualni muzej i rezultate njegova testiranja s učenicima i nastavnicima.

Prisutnima se potom obratio gradonačelnik grada Ivanca, gospodin Milorad Batinić istaknuvši zadovoljstvo što je upravo Srednja škola Ivanec jedna od vodećih škola u uključivanju u projekte financirane iz europskih fondova i STEM područje. Župan Varaždinske županije, gospodin Anđelko Stričak također je čestitao i iskazao veliko zadovoljstvo prikazanim projektom te iskazao nadu da će se isti kroz godine još više nadograđivati.

Nakon predavanja održana je i radionica o kolekcijama muzeja i njihovoj upotrebi u nastavi, na kojoj su svi zainteresirani sudionici mogli „prošetati“ muzejom i pregledati interaktivne kolekcije.

Projekt u vrijednosti 231.321 € trajao je od 1.4.2021. do 31.3.2023. godine. U protekle dvije godine ravnateljica i nastavnici Srednje škole Ivanec, zajedno sa partnerima iz Francuske, Cipra, Belgije i Portugala, intenzivno su radili na projektnim aktivnostima i kreirali sljedeće projektne rezultate: Virtualni muzej, Pedagoški priručnik o prednostima virtualnih muzeja za STEM, Vodič za kreiranje sadržaja i priručnik za korištenje, Izložbu znanosti i tehnologije te Izložbu matematike i inženjerstva. Svi zainteresirani za korištenje Virtualnog STEM muzeja u nastavi mogu pristupiti muzeju putem stranice projekta www.vmstem.eu, gdje možete pročitati i više o projektu i svim kreiranim rezultatima.

 

Pročitano 647 puta

Back to top