eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

„KLIK - navika odgovornog ponašanja u prometu"

25.10.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Oko 120 učenika završnih razreda danas je sudjelovalo na zanimljivom i interaktivnom predavanju stručnjaka Ureda sigurnosti cestovnog prometa (djelatnika Hrvatskog autokluba) koje se provodi u sklopu preventivno-edukativnog programa „KLIK – sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja u prometu“.

Namjena programa „KLIK“ je stjecanje kompetencija i znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom te razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, budućih vozača, kako bi postali svjesni važnosti odgovornog ponašanja, ali prije svega i ugroženosti u prometu. 

Kroz ovo predavanje učenicima je skrenuta pozornost na važnost korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, a kroz mnoge kratke filmove i svjedočanstva koja su prikazana, učenici su se mogli uvjeriti kako pojas doista spašava život i pri malim brzinama. Nakon predavanja, učenici su imali priliku isprobati virtualne naočale koje simuliraju percepciju osobe pod utjecajem alkohola i narkotika, kao i simulator prevrtanja koji im se sigurno najviše svidio.

 

 

Pročitano 534 puta

Back to top