eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Emmina priča o odlasku na školovanje u Kanadu

30.05.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

Emma Biškup je učenica 2.g1 razreda koja se u ljeto 2015. godine odlučila na hrabar potez - prijavila se za stipendiju na United World Colleges - međunarodni, prestižni sustav koledža koji omogućuje vrhunsko srednjoškolsko obrazovanje u vrlo zahtjevnom, ali i poticajnom međunarodnom okruženju. Stipendiju je dobila te odlazi na dvije godine u daleku Kanadu, tako da su joj ovo posljednji dani u ovoj školi...

Evo njezine priče.

 

Moja priča je započela prošle godine za vrijeme ljetnih praznika. Na stranicama Škole pronašla sam natječaj koji me vrlo zainteresirao jer je nudio upravo ono što sam oduvijek željela - učenje i putovanje. Odmah sam počela istraživati i ubrzo sam doznala sve informacije koje su mi bile potrebne. Bez mnogo razmišljanja odlučila sam se prijaviti. Moji su me roditelji u tomu podržali te smo se bacili na sakupljanje dokumentacije potrebne za prijavu. Natječaj je završio u listopadu, a meni je samo preostalo čekati rezultate jesam li prošla i hoću li biti pozvana na razgovor. Svi kandidati su bili obaviješteni o razgovoru tjedan dana prije, no ja sam saznala taj isti dan kada sam imala razgovor te sam nepripremljena i iznenađena otputovala u Zagreb.

Ubrzo smo stigli i do mjesta gdje se razgovor održavao. Ušla sam unutra te sam ubrzo bila na redu. U manjoj prostoriji sjedila sam pred sedam članova povjerenstva koji su me ispitivali pitanja iz svih područja mog života. Nakon pola sata razgovor je završio i bila sam zadovoljna našim razgovorom, ali nisam očekivala stipendiju sve dok jednog dana nije stigao mail. Bila sam nervozna kad sam vidjela naslov i isprve ga nisam htjela otvoriti, ali ipak sam morala. Počela sam čitati mail i bila sam zapanjena već prvom rečenicom. Moja je prijava bila jedna vrlo visoko rangirana te mi se ponudila najbolja stipendija koju sam mogla dobiti. To je 100%-tna stipendija u Kanadi vrijedna oko 90 000 CAD. Bila sam vrlo iznenađena i presretna i još uvijek nisam svijesna da krajem kolovoza odlazim u Kanadu, na mjesto na koje dolaze mladi iz cijelog svijeta, gdje učim manje predmeta puno opširnije, gdje ću živjeti dvije godine i gdje ću upoznati svijet! - rekla nam je Emma koja svoju budućnost vidi u svijetu medicine.

Eto dokaza kako vam čitanje web stranica Škole može promijeniti život!

Emmi želimo svu sreću u Kanadi te da i dalje bude tako znatiželjna i spremna u prihvaćanju novih izazova!

Pročitano 1920 puta

Back to top