eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Učenici 3.E razreda obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

30.03.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Ukoliko ste danas primijetili kako vjetar nosi koji plavi balon po našem nebu, onda znajte da je to u znak podrške našem učeniku Amonu, kao i svim osobama koje imaju poremećaj iz spektra autizma. Naime, danas je 3.E razred na satu razrednika obilježio Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se u svijetu obilježava 2. travnja.

Na taj način iskazali smo podršku našem Amonu, autističnom učeniku trećeg razreda. Tom su prigodom nastavnica Sanja Herceg i knjižničarka Iskra Petak u holu škole pripremile pano s općenitim informacijama o autizmu te poznatim osobama koje imaju neki od njegovih oblika, dok je ravnateljica osigurala balone koje su učenici 3.E razreda pustili u zrak. Puštanje svijetloplavih balona u zrak način je pružanja podrške svim osobama koje imaju poremećaj iz spektra autizma, ali i da bi se naše društvo bolje upoznalo s njima te kako bi se na taj način podigao senzibilitet i opća svijest javnosti te aktivnije uključivanje nadležnih tijela u rješavanju problema osoba s autizmom.

Po Amonovoj želji, učenici su pogledali film Kišni čovjek - dramu iz 1988. godine koja govori o sebičnom Charlieju koji otkriva da je njegov otac ostavio multimilijunsku ostavštinu njegovom bratu, autističnom intelektualcu, za kojeg nije ni znao da postoji. Film je nagrađen s 4 Oskara.

Razrednica: Anita Čelig mag.oec.

 

Pročitano 867 puta

Back to top