eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Aktivnosti u sklopu projekta „Multikulturna integracija“

21.03.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Prošlog je tjedna provedeno nekoliko aktivnosti u sklopu projekta „Multikulturna integracija“ koji se provodi unutar izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Srednje škole Ivanec u školskoj godini 2021./2022.

Aktivnosti u prvoj fazi projekta, koje su se provodile od listopada do prosinca 2021. godine, uključivale su istraživanje stavova lokalnog stanovništva o stranim radnicima i istraživanje stavova stranih radnika o radu i životu u Hrvatskoj te obradu i analizu prikupljenih podataka.

Daljnje aktivnosti prema planu projekta bile su predstavljanje projekta i rezultata istraživanja u javnosti. Gostovanjem na radiju Sjeverni FM predstavili smo projekt, njegove ciljeve i aktivnosti te sve sudionike, a ujedno najavili predstavljanje rezultata istraživanja u srijedu, 16. ožujka, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u organizaciji Poslovnog kluba i Srednje škole Ivanec, na kojem su prisustvovali poslodavci, predstavnici lokalne vlasti, udruga i medija. Nakon uvodnih riječi direktorice Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lane Labaš, projekt su uvodno predstavile ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina i nastavnica Ivančica Slunjski, dok su rezultate predstavili učenici Petra Fištrek, Emil Patrčević, Ana Jakopec, Valerija Četrtek i Daria Vusić.

Slijedeća planirana aktivnost projekta provedena je u subotu 19.3. u organizaciji Kluba mladih Ivanec u obliku radionice za strane radnike koji su sudjelovali u istraživanju. Članice Kluba mladih, Lucija Šambar, Ana Kolarić i Paula Putar, osmislile su i vodile više različitih aktivnosti (igre lova na blago, pub kviz) na temu hrvatske kulture, lokalnih običaja i učenja hrvatskog jezika za 27 stranih radnika iz poduzeća Ivančica d.d.

Posljednja planirana aktivnost projekta je organizacija i provođenje javne manifestacije u gradskom parku gdje je namjera angažirati strane radnike u predstavljanju običaja i tradicionalnih jela kulture iz koje dolaze, dok će učenici Srednje škole Ivanec sudjelovati u pripremanju i predstavljanju običaja i tradicionalnih recepata domaće kuhinje. Točan datum manifestacije biti će naknadno objavljen, a okvirno je planirana za travanj/svibanj 2022.

Ivančica Slunjski, prof.

 

Pročitano 804 puta

Back to top