eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt YESpecialists (Erasmus+) - nastavak projektnih aktivnosti u drugoj godini provođenja

10.02.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Srednja škola Ivanec pod vodstvom Varaždinske županije kao jednog od partnera u projektu Youth Enterpreneurial Spirit Specialists (YESpecialists) – Erasmus + nastavlja s projektnim aktivnostima u drugoj godini provođenja projekta.

Projekt je namijenjen jačanju strukovnih obrazovnih sustava europskih regija, davanju potpore poduzetničkom i socijalnom obrazovanju mladih osoba, jačanju njihovih obrazovnih kapaciteta za poduzetništvo i praktičnih vještina.

Nositelj projekta je Vestland County (Norveška), a uz Varaždinsku županiju, tu su još i partneri iz Italije, Španjolske, Belgije i Danske.

Na prvom sastanku partnera koji je održan 09.02.2022. god. sudjelovala je nastavnica ekonomske grupe predmeta, Petra Županić. Ciljna skupina ovog sastanka bili su učitelji uključeni u lokalne ekosustave projekta Yespecialists, dijeljenje primjera dobre prakse i međusobna suradnja i inspiracija.

Tim sastavljen od profesorica P. Županić, T. Dvorski, i I. Dračić je na sastanku predstavio neformalnu metode poučavanja za razvoj poduzetničkih kompetencija pod nazivom Magična trgovina. Magična trgovina je od strane partnera i ostalih učitelja prepoznata kao zanimljiv i koristan primjer dobre prakse koji će mnogi isprobati u praksi.

 

Petra Županić, prof.

 

spec                    magi

Pročitano 583 puta

Back to top