eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izlet u NP Sjeverni Velebit

25.05.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

Učenici koji su na županijskim natjecanjima osvojili prva mjesta i oni koji su sudjelovali na državnim natjecanjima te njihovi mentori posjetili su NP Sjeverni Velebit i Kuterevo. U petak 20. svibnja 43 učenika i 11 mentora Srednje škole Ivanec uputilo se na cjelodnevni izlet na kojem je valjalo obići meteorološku postaju na Zavižanu, Velebitski botanički vrt, svetište Majke Božje od Krasna te utočište za mlade medvjede u Kuterevu.

Nakon duge vožnje do samog Zavižana, učenici su imali priliku osjetiti sve vremenske (ne)prilike tog vrha na 1594 m nadmorske visine - od snažnih naleta bure, guste magle, lagane kišice... No povremeno se mogao "uhvatiti" i prekrasan pogled na more i kvarnerske otoke. U svetištu Majke Božje od Krasna od mjesnog su župnika mogli čuti povijest svetišta i mjesta, a mnogima je vjerojatno najzanimljiviji dio izleta bio posjet utočištu za mlade medvjede u Kuterevu.

Pohvaljujemo učenike na lijepom ponašanju tijekom čitavog dana, a Gradu Ivancu zahvaljujemo na organizaciji izleta koji će nam svima ostati u lijepom sjećanju!

 

 

      

Pročitano 707 puta

Back to top