eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Neobični kućni ljubimci u 2.g2

13.05.2016.  -  Napisala  Iskra Petak

Da satovi biologije u našoj školi mogu biti zanimljivi, poučni i itekako neobični dokazuje i današnji sat u 2.g2 razredu. U sklopu teme gmazovi, učenik Dominik Želežić održao je prezentaciju o gmazovima te donio nekoliko svojih zanimljivih primjeraka.

 

Tako smo imali priliku vidjeti dvije vrste kornjača, kopnenu čančaru i vodenu crvenouhu kornjaču, guštera bradatu agamu i,  ni više, ni manje, zmiju - trogodišnju ženku kraljevskog pitona, kojoj je Dominik dao ime Tia!

 

Nije potrebno niti naglašavati kako su učenici bili oduševljeni pokazanim primjercima neobičnih kućnih ljubimaca, a čak je i ravnateljica pokazala malo hrabrosti i dodirnula zmiju. Profesoricu Štrlek ipak nismo uspjeli nagovoriti da se ohrabri!

   

Dominik je, očito, nešto neobičniji mladić kada je riječ o kućnim ljubimcima koje voli i drži u terarijima u svojoj sobi, a do nedavno je još imao i jednu tarantulu te napominje da bi u budućnosti volio imati još koju zmiju, najprije još jednu iz potporodice udavki, bou!

Da sve ne ostane samo na gmazovima, u učionici biologije već su nekoliko godina i paličnjaci koje će kroz ljetne praznike udomiti jedna učenica ili učenik te se brinuti o njima do nove školske godine.

   

Pročitano 1665 puta

Back to top