eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održana Algebrina predavanja "Pripreme za poslove budućnosti"

13.11.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

Suradnju s Algebrom nastavili smo i ove godine, na obostrano zadovoljstvo.

Ovog su tjedna Ivana Žižić i Valentina Jakopec iz Algebre putem platforme ZOOM upoznale učenike završnih razreda gimnazije i ekonomske škole s poslovima budućnosti. Tako su učenike gimnazije upoznale s temom dizajna i multimedije (na konkretnim primjerima 3D oblikovanja i printa, VR-a, AR-a, specijalnih efekata – primjena u filmskoj industriji, umjetnosti, oglašavanju itd.) dok su učenike ekonomske škole upoznale s područjem digitalnog marketinga i pojasnile im kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Konkretno, učenici gimnazije slušali su predavanje na temu “Dizajniram svoju budućnost”, a ekonomistima je bila namjenjena tema “Marketing kao posao budućnosti”.

Reakcije maturanata pokazuju nam kako su im ovakvi sadržaji zanimljivi i iznimno korisni, s obzirom da se nalaze na pragu novog obrazovnog i životnog poglavlja.

Učenici i učenice će imati mogućnost sudjelovati i na besplatnim radionicama koje organiziraju za njih u vrijeme zimskih praznika, 28. i 29. 12. 2020. godine na teme etičkog hakiranja, razvoja računalnih igara, robotike i programiranja, digitalnog marketinga, crtanja i skiciranja portreta te radionica 3d dizajna i animacije, a na koje se mogu prijaviti i više doznati na sljedećem linku: https://www.algebra.hr/besplatne-online-radionice-za-maturante-28-29-12-2020/

 

Pročitano 86 puta

Back to top