eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Završen projekt „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“

25.11.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Srednja škola Ivanec uspješno je privela kraju još jedan EU projekt na kojem je bila partner. Radi se o projektu  „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“ u sklopu kojeg su izrađeni i izvedeni kurikulumi fakultativnih predmeta iz talijanskog (2), engleskog i njemačkog jezika te kurikulumi izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika. Posebnost novih kurikuluma je integriranje jezičnih kompetencija s digitalnom i interkulturalnom/multikulturalnom pismenošću. Rezultati projekta predstavljeni su na konferenciji za medije u Zagrebu 22. studenog 2019. godine u Upravnoj školi Zagreb.

Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec na konferenciji je zahvalila nastavnicima na entuzijazmu i partnerima na suradnji.

"Zbog dugogodišnjeg iskustva u provedbi projekata u mojoj školi, mogu   primijetiti pozitivne pomake što se tiče ovoga konkretnog natječaja putem kojeg su dobivena sredstva za projekt. Jako je važno što nam je tim natječajem omogućeno dulje provođenje projekta, dvije godine. Na taj način izrađene programe stigli smo provesti. Usporedno s provedbom je tekla i evaluacija pa smo mogli dodatno korigirati sve za što se pokazalo da u praksi ne funkcionira najbolje. Nove programe naši učenici rado pohađaju i mislim da je projekt ispunio njihova očekivanja,“ rekla je Lidija Kozina.

Suzana Hitrec, ravnateljica Upravne škole Zagreb je na konferenciji istaknula :"Kroz ovaj projekt naša se škola zajedno s partnerima pridružila školama u Hrvatskoj koje vlastitim snagama nastoje poboljšati kvalitetu obrazovanja učenika i modernizirati proces obrazovanja… Projektom smo našim učenicima i roditeljima pokazali  da nam je cilj zajednički.“  

Nastavnici su na projektu imali kompleksan zadatak: osmisliti nove programe, inkorporirati suvremene metode rada, razraditi same sadržaje lekcija za nove programe, rečeno je na konferenciji. Tijekom projekta nastavnici su educirani o izradi ishoda učenja, za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT-a te o poučavanju interkulturalnosti/multikulturalnosti. Izrađeni su i adekvatni priručnici za nastavnike te radni materijali za učenike. Svi materijali su dostupni u sustavu Loomen. I nakon završetka projekta učenici u Srednjoj školi Ivanec i u partnerskim školama moći će pohađati nove fakultativne predmete.                                                                                              

Na konferenciji za medije koja se održala 22. studenog 2019. godine u Zagrebu, o projektu su govorili i Andrea Peleh, voditeljica projekta, Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar te Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina, a sudjelovali su i učenici Upravne škole Zagreb te  učenici Srednje škole Ivanec - Marta Strmečki, Amanda Pernek i Miha Krtanjek, koji su izveli skladbu „Guten Morgen Freiheit“ Yvonne Catterfeld s kojom su nedavno osvojili prvo mjesto na talent showu "Max sucht den Superstar".

Projekt „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“ se provodi od 30. studenog 2017. do 30 studenog 2019. godine, sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan je 807.967,46 kuna a u njemu kao partneri sudjeluju i Srednje škole Krapina i Zlatar te Upravna škola Zagreb kao vodeći partner.

                                                                                                                      

Pročitano 1004 puta

Back to top