Ispiši ovu stranicu

Važne upute kod prijave obrazovnih programa za upis u 1. razred

30.06.2022.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Poštovani učenici i roditelji,

kod prijave obrazovnih programa prilikom upisa u 1. razred napominjemo kako je od izrazite važnosti da kandidati prijave:

  1. Škole i programe koje zaista planiraju upisati,
  2. Redoslijed škola i programa na način da na prvo mjesto postave školu i program koji najviše žele upisati, na drugo mjesto program koji bi htjeli upisati ako ne upišu program s prvog mjesta, na treće mjesto program koju bi htjeli upisati ako ne upišu program s prvog i drugog mjesta i tako sve do šestog mjesta.
  3. Orijentacijske ljestvice poretka odraz su trenutnog bodovnog stanja izračunatog na temelju podataka koji su trenutno u sustavu. Podložne su promjenama uslijed netočno unesenih podataka u sustav, rješavanja prigovora, novih prijava i brisanja prijava.
  4. Važno je ne brisati redoslijed prijavljenih programa jer se ljestvice poretka svakodnevno mijenjaju (učenici dodaju, brišu, mijenjaju programe) i ako trenutno ne upadate u kvotu željenog programa, ne znači da nećete. Ljestvica se može promijeniti i vaš rang pomaknuti. Primjerice, prvi prioritetni program ste prijavili Opću gimnaziju, ali ste na ljestvici poretka dva mjesta ispod kvote. Uslijed izmjena, vaš se rang može promijeniti i vi ćete u konačnici upasti u kvotu. Ako i ne upadnete, sustav vas automatski upisuje u sljedeći odabir. Dakle, ne treba brisati programe u koje trenutno ne upadate, sustav vas automatski upisuje u prvi idući program u koji upadate u određenu kvotu.

Ljestvice poretka postaju konačne 9. 7. 2022. i više se ne mijenjaju.

Svima kandidatima želimo uspješne upise!

Pročitano 824 puta