Ispiši ovu stranicu

"Licitarstvo SLAVICA" na satu Obiteljskog posla

10.03.2023.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Na nedavno održanom satu izbornog predmeta Obiteljski posao, učenici 1.E razreda s profesoricom Štefanijom Zagorščak ugostili su gospođu Valentinu Gladović Nedić, vlasnicu obrta "Licitarstvo SLAVICA" iz Klenovnika. Gospođa Valentina učenicima je govorila o njihovom, više od 80 godina starom, tradicijskom obiteljskom obrtu po kojemu su poznati ne samo u našem kraju, nego i mnogo šire. Naime, licitarska kuća obitelji Gladović i njihov tradicijski obrt posjeduju UNESCO-vu povelju nematerijalne kulturne baštine. Uz mnoge savjete i lijepa sjećanja na tradiciju ovog obiteljskog obrta o kojima je govorila gošća licitarka, učenici su na kraju imali priliku okušati se u ukrašavanju licitarskih srčeka.

Ovdje prenosimo i neke njihove dojmove:

"Jako mi se svidio takav tip nastave jer možemo upoznati i saznati nešto više o malim poduzetnicima. Gospođa Valentina bila je jako ljubazna i lijepo nam je objasnila svoj obrt. Svidjelo mi se što smo na kraju probali ukrašavati licitarska srca."

"Odličan mi je ovakav oblik nastave! Svidjelo mi se što smo mogli vidjeti pravi primjer obiteljskog posla koji se prenosi s generacije na generaciju. Bilo je jako poučno, a uz to i zanimljivo. Najbolji dio je bio kad smo mogli sami ukrasiti srca. Trebali bismo češće imati takav oblik nastave."

"Svidio mi se ovakav način izvođenja nastave jer smo čuli o načinu poslovanja od nekoga tko se time bavi profesionalno. Svidjelo mi se što smo imali priliku sami se okušati u ukrašavanju srca i nadam se da će gospođa ponovo doći."

"Smatram da  bismo trebali imati više nastave takvog tipa jer na taj način naučimo puno više. Zanimljivije je kada dobijemo pojmove kroz nečija iskustva i tako obrađujemo teme, a za kraj onda imamo i radionice."

 

Pročitano 441 puta