Ispiši ovu stranicu

Za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pomažemo potrebitima

13.10.2022.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ove smo godine obilježili u srijedu 12. listopada prigodnim programom u školskom amfiteatru. Učenici Lara, Silvija i Lovro, vođeni vjeroučiteljicom s. Laurom Cukar, osvijestili su nas na blagodati kojima smo svakodnevno okruženi, a da ih zapravo ne primjećujemo nego ih uzimamo zdravo za gotovo, dok s „druge strane svijeta“ postoji puno gladnih ljudi, milijuni i milijuni djece koja svakodnevno umiru zbog neimaštine i gladi. Učenici su nas kroz prezentaciju i kratke isječke iz dokumentarnih filmova pobliže upoznali s humanitarnom organizacijom „Marijini obroci“ koja omogućuje potrebitoj djeci diljem svijeta da se školuju i imaju barem jedan obrok dnevno.

Učenici naše škole već nekoliko godina pomažu ovoj organizaciji, a financijskim sredstvima koja su sakupili kroz prošlu školsku godinu omogućili su svakodnevne obroke za 35 mališana iz Benina, Liberije, Malavija, Zambije i Ekvadora.

Stoga smo se povodom obilježavanja Dana kruha odlučili i dalje podupirati „Marijine obroke“ pa su učenici i nastavnici mogli dati dobrovoljne priloge za mnoštvo kolača, kruha i peciva na štandovima koje su pripremili učenici trećih i četvrtih razreda gimnazije i ekonomske škole te Ekološka grupa, jedna od sekcija Učeničke zadruge "Sonščica". U ovoj se akciji prikupilo sredstava za godišnju prehranu i školovanje šestero mališana, a istu ćemo nastaviti provoditi kroz cijelu školsku godinu.

Lijepom ugođaju pridonijele su naše zborašice koje su ponovo pokazale svoj talent i kvalitetu.

 

Pročitano 611 puta