Ispiši ovu stranicu

Učenicima održan webinar „Što sve trebamo znati o videoigrama?“

10.11.2021.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu najveća je organizacija civilnog društva za medijsko obrazovanje u Hrvatskoj koja sustavnom edukacijom o medijima doprinosi razvoju medijske pismenosti i komunikacijske kulture građana Republike Hrvatske. Kroz projekt "Djeca medija" djeluju od 2008. godine provodeći brojne edukacije i radionice za sve dobne skupine.

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu nositelj je inovativnog projekta „We play it safe! Igrajmo sigurno!” koji financira Vlada Sjedinjenih Američkih Država uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj. Glavni cilj projekta jest unaprijediti kvalitetu obrazovanja za medijsku pismenost u Hrvatskoj kroz program profesionalnog razvoja koji koristi igrifikaciju za istraživanje algoritamske personalizacije, nadzora podataka i digitalne ekonomije.

Jedna od glavnih aktivnosti navedenog projekta su i webinari pa su se tako i naši učenici 1.C razreda priključili jednome od njih. Webinar za srednjoškolce naziva „Što sve trebamo znati o videoigrama?“ održala je Katarina Blažina Mukavec koja je kroz interaktivno predavanje provela učenike kroz svijet videoigara ukazavši im na opasnosti i prijetnje na koje mogu naići, ali također i na neke od prednosti pojedinih videoigara. Učenici su aktivno pratili predavanje te rado sudjelovali i dijelili svoja mišljenja te dosadašnje znanje i iskustvo s videoigrama.

 

Pročitano 840 puta