Ispiši ovu stranicu

Prve nagrade učenicima u projektu „Starkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“

28.06.2021.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Od rujna 2019. godine do prosinca 2020. godine provodio se projekt „Starkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“ (hr. Osnaživanje njemačkoga jezika u vertikali hrvatskoga obrazovnoga sustava) u kojemu su sudjelovali učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s mentoricom Ivanom Matić, Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjica s mentoricom Valentinom Majer te učenici Srednje škole Ivanec s mentoricom Silvijom Hogge-Buder. Osim naših učenika u projektu su sudjelovali veći hrvatski gradovi poput Splita, Zadra, Zagreba, Rijeke, Osijeka i Koprivnice.

Projekt se provodio u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV), a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj. Učenici su se kao mladi fotografi i lingvisti bavili temom "Putovanje kroz moju regiju" istražujući šest različitih segmenata svoga kraja: povijest, geografiju, jezične osobitosti, događanja, znamenitosti i jedinstveno obilježje regije.

Osim učenja i istraživanja naglasak je bio i na druženju učenika te dodatnoj motivaciji i poticaju za učenje našega njemačkoga jezika, koji je sve više veliki PLUS. Nakon izrade kalendara slijedilo je glasovanje publike i stručnog međunarodnog žirija. Ivanečki kalendar osvojio je prvu nagradu publike, prvu nagradu stručnog žirija za izradu teksta te drugu nagradu istog žirija za ukupni dojam.

Čestitamo!

 

Pročitano 1199 puta