eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Upisi u prve razrede u školskoj godini 2022./2023.

Općenite informacije o upisima u Srednju školu Ivanec u šk. god. 2022./2023.

 

Sve informacije o uvjetima upisa, programima, odjelima i broju učenika u Srednjoj školi Ivanec možete pronaći u nastavku ili odabirom konkretnog obrazovnog programa.

U školskoj godini 2022./2023. planiramo upis u sljedeće obrazovne programe:

Gimnazija - opća gimnazija

Ekonomska škola - ekonomist

Prodavač

CNC operater

Stolar

Instalater kućnih instalacija

Strojobravar

 tablica

Promidžbenu brošuru o našoj školi možete preuzeti ovdje.

Brosura naslovnica

 

         

Srednja škola Ivanec je jedna od 72 škole koja je u školskoj godini 2018./2019. provodila obrazovanje po novom programu "Škola za život"u okviru provođenja kurikularne reforme. Nastavnici su educirani, stekli iskustvo u novim metodama učenja i poučavanja koje će u sljedećim školskim godinama primijeniti u nastavi.

Kratki video o našoj školi možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=kBgl4H9hKcA

 

 Brošuru "Idemo u srednju" 2022./2023. možete preuzeti ovdje.

 

Informacije i novosti o upisima moći ćete pratiti na stranici https://www.upisi.hr/upisi/

logo upisi

 

Logo ucenici com

 

  

Kalkulatoru bodova za upis učenika u srednju školu možete pristupiti ovdje.

 

U nastavku su prikazani najvažniji datumi za upis u ljetnom upisnom roku:

1

 

Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. možete preuzeti na ovoj poveznici.

 

Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednje škole Ivanec dostupan je u privitku.

 

Za sve informacije o upisima možete nas kontaktirati na broj 042 782 344 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika, upisnicu može dostaviti osobno ili elektroničkim putem na mailOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (u prijavnom mailu je obavezno navesti kontakt broj mobitela roditelja i učenika).

Datumi zaprimanja upisnica i dokumenata koji su uvjet za upis u ljetnom upisnom roku ako se upisnica i ostali dokumenti dostavljaju osobno ili elektroničkim putem:

11.7.2022. (ponedjeljak) - od 12:00 do 15:00 sati

12.7.2022. (utorak) - od 08:00 do 14:00 sati

13.7.2022. (srijeda) - od 08:00 do 14:00 sati

Ukoliko neki kandidat nije u mogućnosti ispisati upisnicu kod kuće, dobit će upisnicu u školi, međutim, tada kandidat mora doći s roditeljem/starateljem zbog potpisivanja iste.

Napominjemo da je uz upisnicu potrebno dostaviti i ostalu dokumentaciju, što ovisi o pojedinom zanimanju/smjeru. Učenici trogodišnjih zanimanja Stolar, Strojobravar i Instalater kućnih instalacija dužni su sklopiti ugovor o naukovanju s licenciranim obrtnikom. Isti popis nije obavezan za zanimanje CNC operater, iako i učenici tog zanimanja praktičnu nastavu mogu obavljati kod obrtnika s popisa.

Obavijest o liječničkom pregledu za obrtnička i deficitarna zanimanja nalazi se također u prilogu.

Sva potrebna dokumentacija navedena je pod informacijama za svako pojedino zanimanje.

 

VAŽNE UPUTE PRILIKOM PRIJAVE OBRAZOVNIH PROGRAMA ZA UPIS U 1. RAZRED:

 Prilikom prijave obrazovnih programa prilikom upisa u 1. razred napominjemo kako je od izrazite važnosti da kandidati prijave:

  1. Škole i programe koje zaista planiraju upisati,
  2. Redoslijed škola i programa na način da na prvo mjesto postave školu i program koji najviše žele upisati, na drugo mjesto program koji bi htjeli upisati ako ne upišu program s prvog mjesta, na treće mjesto program koju bi htjeli upisati ako ne upišu program s prvog i drugog mjesta i tako sve do šestog mjesta.
  3. Orijentacijske ljestvice poretka odraz su trenutnog bodovnog stanja izračunatog na temelju podataka koji su trenutno u sustavu. Podložne su promjenama uslijed netočno unesenih podataka u sustav, rješavanja prigovora, novih prijava i brisanja prijava.
  4. Važno je ne brisati redoslijed prijavljenih programa jer se ljestvice poretka svakodnevno mijenjaju (učenici dodaju, brišu, mijenjaju programe) i ako trenutno ne upadate u kvotu željenog programa, ne znači da nećete. Ljestvica se može promijeniti i vaš rang pomaknuti. Primjerice, prvi prioritetni program ste prijavili Opću gimnaziju, ali ste na ljestvici poretka dva mjesta ispod kvote. Uslijed izmjena, vaš se rang može promijeniti i vi ćete u konačnici upasti u kvotu. Ako i ne upadnete, sustav vas automatski upisuje u sljedeći odabir. Dakle, ne treba brisati programe u koje trenutno ne upadate, sustav vas automatski upisuje u prvi idući program u koji upadate u određenu kvotu.

Ljestvice poretka postaju konačne 9. 7. 2022. i više se ne mijenjaju.

Svima kandidatima želimo uspješne upise!

 

      

 

 

Video sadržaj

Back to top