Ispiši ovu stranicu

Prijava za rad u Centru izvrsnosti za kemiju

10.09.2019.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Dodatna nastava iz kemije za učenike srednjih škola (I. – IV. razred) u Centru izvrsnosti za kemiju započinje u novoj školskoj godini 2019./2020.

Nastava će se održavati subotama u novoizgrađenom dijelu Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

Provjera predznanja održat će se 5.10.2019. (subota) o čemu će škole biti naknadno obaviještene. Provjere predznanja oslobođeni su učenici koji su prošle školske godine bili na županijskom natjecanju, ali i njih treba prijaviti!

Cilj Centra izvrsnosti iz kemije je razviti naviku pomnog promatranja svih zbivanja, samostalnog i kritičkog promišljanja o opaženom, samostalno donošenje zaključaka, a naposljetku i odluka. Kemija kao predmet služi kao idealan objekt na kojem se mogu razviti vještine i sposobnosti. Usput se stječu znanja koja su korisna u svakodnevnom životu bez obzira koje se zanimanje odabere za budućnost. U Centru izvrsnosti nastava kemije temelji se na pokusima i problemskim zadatcima, učenje otkrivanjem.

I ove godine nastavlja se suradnju s institutom Ruđer Bošković i PMF-om – kemijski odjel, posebno s izvanrednim profesorom dr. Nenadom Judašem, Aleksandrom Meštrićem , mag.educ.kemije i biologije i dr.sc. Tomislavom Portadom.

Za svaku grupu organizirat će se terenska nastava, a učenici se, kao i svake godine tako i ove, mogu prijaviti za odlazak na Otvorena vrata PMF – a u Zagreb u pratnji mentora Centra.

Učenici, polaznici CIK –a pripremat će se za natjecanje iz kemije. Sudjelovat će i na međunarodnom Turniru mladih prirodoslovaca.

 

Zainteresirani učenici neka se jave nastavnici kemije najkasnije do 20.9.2019. godine zajedno s ispunjenim obrascem privole za roditelje.

Pročitano 917 puta