eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

„Multikulturna integracija“ naziv je projekta koji se u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Srednje škole Ivanec provodi u školskoj godini 2021./2022.

Potaknut trendom porasta broja stranih radnika u Ivancu i široj okolici, projekt ima namjeru skrenuti pažnju na potrebu uključivanja stranaca u svakodnevne aktivnosti lokalne zajednice i poticati interes za njihovu integraciju u zajednicu s ciljem izbjegavanja socijalne isključivosti i netolerancije prema različitom i drugačijem. Cilj projekta je poticati interes za upoznavanje drugačijih kultura i za međukulturnu suradnju prihvaćanjem stranih doseljenika i radnika kao punopravnih građana.

Temeljem prijave na natječaj Varaždinske županije, odobrena su financijska sredstva za provedbu školskog projekta u području građanskog odgoja u iznosu od 10.000,00 kuna, a partneri na projektu su Grad Ivanec i Klub mladih Ivanec. Provođenje projekta sastoji se od više različitih aktivnosti i etapa:

1) Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o dolasku stranih radnika te spremnosti za prihvaćanje stranaca u svakodnevnim aktivnostima lokalne zajednice, te istraživanje stavova stranih radnika o radu i životu u Hrvatskoj, nakon čega će rezultati istraživanja biti predstavljeni u javnosti.

2) Organiziranje i provođenje radionica za strane radnike s ciljem upoznavanja hrvatske kulture, lokalnih običaja i učenja hrvatskog jezika te za predstavljanje običaja vlastite kulture.

3) Organizacija i provođenje javne manifestacije u gradskom parku s ciljem predstavljanja običaja domaće i strane kulture te pripremanja tradicionalnih recepata domaće i strane kuhinje. Namjera je angažirati strane doseljenike u predstavljanju običaja i tradicionalnih jela kulture iz koje dolaze.

U provođenje aktivnosti biti će uključeni učenici 3.G2 razreda Srednje škole Ivanec (Petra Fištrek, Emil Patrčević, Ana Jakopec, Valerija Četrtek i Daria Vusić), članice Kluba mladih Ivanec (Lucija Šambar mag. soc. ped., Ana Kolarić mag. psih., Paula Putar studentica psihologije i Antonija Peček studentica strojarstva), dok će u provedbu određenih aktivnosti biti uključeni voditelji i učenici drugih izvannastavnih aktivnosti unutar Škole (Učenička zadruga „Sonščica“ - Sanja Herceg, prof., Ekološka grupa - Marjana Šambar, prof., Literarna grupa - Maja Držaić, prof., Djevojački zbor - Martina Jakšić Rodiger, prof.).

Vezano uz prvu aktivnost, učenici su izradili anketu namijenjenu građanima s područja grada Ivanca kojoj možete pristupiti putem sljedeće poveznice: ANKETA ZA GRAĐANE IVANCA.  Molimo vas da izdvojite vrlo malo svojeg vremena te pomognete našim učenicima i time im omogućite relevantne rezultate važne za provedbu projekta.

U petak 26. studenog održano je online natjecanje u poznavanju engleskog jezika, Best in English. Natjecanje organizira češka agencija „Check Us“, a namijenjeno je učenicima starosti od 15 do 19 godina.

Ove je godine u online natjecanju sudjelovalo 30-ak naših učenika koji su povratnu informaciju o osvojenom rezultatu dobili odmah po završetku testa, dok se konačni rezultati o plasmanu očekuju sredinom prosinca.

Dragi maturanti,

ovim putem želimo vas izvijestiti kako će Algebra tijekom zimskih praznika (27. i 28. 12.) provoditi besplatne dvodnevne radionice za maturante koje će vam omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijera u izazovnim digitalnim vremenima. Prijave traju do 10. prosinca 2021. Na raspolaganju su vam sljedeće radionice:

ONLINE:

Radionica izrade mobilnih aplikacija (Android i iOS)

Radionica razvoja računalnih igara

Radionica digitalnog marketinga

UŽIVO:

Radionica etičkog hakiranja

Radionica 3D dizajna

Radionica crtanja i skiciranja portreta

Ispod sadržaja svake radionice možete pronaći tehničke specifikacije koje su vam potrebne, kako biste uspješno mogli pratiti online radionicu.

Rezerviraj svoje mjesto u virtualnoj učionici na vrijeme, a ovdje možete vidjeti kako smo se družili i učili prijašnjih godina.

 

Dobro došli!

Vaša Algebra

U godini posvećenoj čitanju nema ljepšeg i prigodnijeg poklona od knjige ?
Tako je naša školska knjižnica svoju akciju poklanjanja knjiga započela 15. listopada, povodom početka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2021., a ista će trajati do kraja 2021. godine, odnosno do kada se ne podijeli većina knjiga iz otpisanog fonda. Prema svemu sudeći, čini se se da ljubav prema različitim vrstama pisane riječi još postoji jer naši učenici i djelatnici brzo odaberu naslove za sebe i jedva čekaju novu ponudu!
 
DSC05509

Dragi maturanti,

otvorenje Smotre Sveučilišta je danas, u četvrtak 25. studenoga 2021. u 11 satite ga možete pratiti na linku:

https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCGUeIn0apOuxottQQApBcPw

Na istom linku emitirat će se i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u sve dane održavanja virtualne Smotre uz potporu Televizije student (prema rasporedu u privitku uz manja odstupanja u minutaži). 

Svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 27. studenoga 2021. na mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2021/smotra2020.html  (klikom na logotip sastavnice ulazi se u "virtualni štand" iste). Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Nadamo se da ćete na ovaj način dobiti sve potrebne informacije!

Pozivamo sve zainteresirane da posjete virtualni štand Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na sljedećoj poveznici: http://smotra.pharma.hr te prisustvuju zanimljivim predavanjima ili iz prve ruke saznaju sve o studijskim programima farmacije i medicinske biokemije i o studentskom životu na Fakultetu u druženjima „uživo“ sa studentima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, svakoga dana za vrijeme trajanja Smotre Sveučilišta u Zagrebu (25.-27.11.2021).

 

Bez naslova

18. studenoga obilježava se 30. godišnjica stradanja Vukovara, a naši su učenici svoju počast Vukovaru i Škabrnji odali uređivanjem panoa u holu škole.

Povodom te tužne godišnjice, učenici i nastavnici ujedno su se podsjetili i na važnu ulogu koju je Vukovar imao u hrvatskoj povijesti te kako upravo taj grad predstavlja simbol otpora, žrtve, pobjede i zajedništva Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Posljednji su mjeseci izuzetno aktivni za učenike koji se školuju za zanimanje Stolar. U školskoj stolarskoj radionici učenici sa svojim majstorom Tomicom Sankovićem vrijedno osmišljavaju, kreiraju i izrađuju predmete raznih namjena koji oplemenjuju prostore u školi i oko nje.

Nakon prekrasne ljuljačke smještene ispred glavnog ulaza, obnovljenih klupa u školskom dvorištu, novih klupica za sjedenje u školskim hodnicima, novih stolova po učionicama te klackalice koju su odlučili pokloniti Dječjem vrtiću "Ivančice", učenici s majstorom i dalje rade bez prestanka. Za potrebe naše Učeničke zadruge "Sonščica" izradili su razne oblike dasaka za rezanje, napravili i postavili police u nekim nastavničkim kabinetima kao i vješalice za kapute koje su postavili u učionice. Na ulazu u Školu osvanuo je veliki drveni snjegović, također rad njihovih ruku, dok u holu učenici mogu sjesti i na njihove stolce neobična dizajna. Velika vješalica u obliku stabla također krasi hol škole jer smo mišljenja da je šteta tako prekrasan rad prekriti kaputima. Sigurno još ima puno radova koje su učenici samozatajno izradili, a vjerujemo da u planu sa svojim majstorom još imaju puno ideja kojima se unaprijed veselimo.

Hvala našim budućim stolarima i njihovom majstoru koji nam boravak u školi čine još ugodnijim!

 

Stranica 1 od 90

Back to top