Ispiši ovu stranicu

Čitanjem obilježimo Tjedan zabranjenih knjiga

27.09.2021.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  
U duhu borbe protiv zabrane čitanja, već tridesetak godina, u organizaciji udruženja American Library Association, zadnji tjedan rujna te prvi tjedan listopada obilježava se kao Tjedan zabranjenih knjiga (Banned Books Week). Tijekom tog tjedna diljem svijeta provode se aktivnosti za promicanje slobodnog i besplatnog pristupa informacijama te slobode čitanja.
 
Gospođa Bovary, Braća Karamazovi, Gonič zmajeva, Sluškinjina priča, Dnevnik Anne Frank, Biblija, Životinjska farma, Balade Petrice Kerempuha i Lovac u žitu samo su neke od zabranjivanih knjiga tijekom povijesti, a nalaze se u našoj knjižnici i čekaju da ih pročitate.
 
Bilo da je riječ o klasicima ili suvremenim djelima, knjige su se zabranjivale iz različitih razloga. Na poveznici https://bit.ly/3EVXKCz odaberite neke naslove i dajte glas onim knjigama za koje mislite da zaslužuju titulu "najzabranjivanije". Možete glasovati za više naslova!
Anketa će biti dostupna do 4. listopada kada će se proglasiti pobjednik, a svakog dana, prema broju glasova sužava se izbor do četvrtfinala, polufinala i finala na kraju.
Pročitano 1740 puta