Ispiši ovu stranicu

#NasiljePrestajeOvdje

27.02.2020.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

U srijedu, 26. veljače u našoj se školi obilježavao Dan ružičastih majica.

Ovaj dan nastao je u Kanadi 2007. godine, kada je jedan dječak u školu odjenuo ružičastu majicu u znak podrške osobama oboljelima od raka dojke, ali je postao meta vršnjačkog zlostavljanja i ruganja. Njegovi kolege iz razreda sljedećih su dana počeli dolaziti u ružičastim majicama kao znak podrške dječaku te je tako započelo obilježavanje Dana ružičastih majica. Dan ružičastih majica postao je najpoznatiji program protiv vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj, a obilježavamo ga kako bismo podigli svijest o vršnjačkom nasilju i prevenciji istog.
Kako bi podržali ovu inicijativu i borbu protiv vršnjačkog nasilja, naši su se učenici (i profesorice) fotografirali uz #NasiljePrestajeOvdje te na taj način širili poruku mira putem društvenih mreža, a ujedno sudjelovali i u nagradnoj igri.
U albumu na Facebook stranici Srednje škole Ivanec pogledajte fotografije te glasujte za razred koji je po vašem mišljenju napravio najbolju fotku. Fotografija koja prikupi najveći broj lajkova do 1.3.2020. biti će nagrađena.

Pročitano 1218 puta